Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Dembele ar putea fi titular împotriva lui Napoli! Ce a spus Xavi despre fotbalistul francez

Bianca Dumitru

Publicat 17/02/2022 la 09:17 GMT+2

Barcelona o va înfrunta astăzi, pe Camp Nou, pe Napoli, în meciul tur din 16-imile Europa League. Înaintea duelului, Xavi a vorbit despre posibilitatea ca Dembele să fie inclus în primul 11 al catalanilor. Antrenorul consideră că francezul poate ajuta echipa să-și îndeplinească obiectivele.

Ousmane Dembélé

Credit imagine: Getty Images

Ousmane Dembele mai are contract cu Barcelona doar până la finalul acestui sezon, refuzând să-și prelungească înțelegerea în ciuda propunerilor făcute de club. Francezul a fost aproape de a se despărți de catalani în această iarnă, iar fanii l-au contestat la ultimele apariții.
În ciuda acestor lucruri, Xavi consideră că fotbalistul ar putea ajuta echipa să-și îndeplinească obiectivele și a spus, la conferința de presă dinaintea duelului cu Napoli, că Dembele ar putea fi titular într-una dintre partidele din 16-imile Europa League, fie astăzi, pe Camp Nou, fie în deplasarea de săptămâna viitoare.
Antrenorul are încredere în rolul pe care Dembele l-ar putea juca la Barcelona până la finalul acestei stagiuni și a spus că francezul va fi titularizat, în ciuda evenimentelor din ultimele săptămâni, dacă echipa va avea nevoie de el.
"Nu excludem că ar putea juca acasă sau în deplasare. Dacă va fi trimis pe teren sau nu depinde doar de modul în care se antrenează jucătorii și de cine este într-o formă mai bună sau mai slabă. Dembele ar putea juca. A făcut-o deja împotriva lui Espanyol și ne-a ajutat foarte mult timp de 20 de minute.
Ne va ajuta cu siguranță până la sfârșitul sezonului pentru că este un fotbalist grozav. Este unul dintre membrii echipei și va juca atunci când vom avea nevoie de el și atunci când vom crede că ne poate ajuta să câștigăm", a explicat Xavi.
Citește și:

Cum a prefațat Xavi duelul dintre Barcelona și Napoli

Înaintea partidei dintre Barcelona și Napoli, care va fi arbitrată de Istvan Kovacs, Xavi a vorbit și despre faptul că se așteaptă la un duel complicat, fiind de părere că echipa italiană are jucători de calitate. Mai mult decât atât, tehnicianul a spus că acest meci ar fi trebuit să aibă loc în Champions League, ținând cont de valoarea celor două echipe:
"Napoli e o echipă foarte compactă, au un tehnician cu experiență, lucrează bine când ies cu mingea, dar pasează bine. Va fi o partidă complicată. Au nevoie să păstreze mingea, dar se apără foarte bine chiar și jos. Au fundași centrali puternici și fundași laterali care împing, Zielinski este un jucător foarte bun, apoi Osimhen sau Insigne. Este un meci care trebuia jucat în Champions League, am analizat această echipă și are un potențial foarte mare", a declarat Xavi.
Antrenorul catalanilor a recunoscut și că îl doare să audă imnul Champions League în condițiile în care Barcelona evoluează în Europa League, dar s-a arătat motivat să-și îndrume jucătorii către trofeu, deși a punctat că echipa sa nu este favorită.
"Mă enervează să ascult imnul Ligii Campionilor și să nu fiu acolo. Dar trofeul Europa League este unul pe care Barcelona nu l-a câștigat niciodată și este o oportunitate pentru noi, vrem să arătăm că putem concura în Europa, iar câștigarea competiției poate fi și o modalitate de a accede în sezonul viitor de Champions League. De aceea suntem foarte motivați, este și asta o competiție mare, nu este divizia a treia.
Trebuie să o luăm pas cu pas, dar vrem să ajungem cât mai departe posibil în această competiție și să putem oferi cea mai bună versiune a noastră. Noi suntem candidați, nu favoriți, și nu trebuie să uităm că Napoli este o echipă mare, care se luptă pentru titlu în Italia.
Ne-am dori să concurăm la nivel de Champions League, dar realitatea noastră este că suntem în Europa League. Trebuie să arătăm că putem și să continuăm să creștem, să nu ne gândim la alte scenarii. Nu ne-am făcut temele în Champions League și de aceea am ajuns aici. Acum trebuie să ne îmbunătățim și pot spune că suntem pe drumul cel bun", a spus Xavi.
Meciul dintre Barcelona și Napoli este programat joi, de la ora 19:45, și va fi transmis în format LIVE TEXT pe Eurosport.ro.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo