Joi seară, de la ora 22:00, Barcelona va primi vizita celor de la Galatasaray, în meciul tur din optimile Europa League. Înaintea duelului, Gheorghe Hagi a oferit un interviu pentru Marca, în care a prefațat duelul.
Românul, care a evoluat în trecut atât în tricoul catalanilor, cât și în Turcia, unde a scris istorie pentru echipa de la Istanbul, a analizat cele două formații și a mărturisit cine sunt fotbaliștii de la Galatasaray care îi plac. În plus, Hagi a vorbit și despre cum crede că va arăta viitorul Barcelonei cu Xavi pe banca tehnică.
"Barcelona este în mod clar echipa mai bună, deși ambele cluburi sunt în tranziție. Dar Barca și-a revenit mult cu Xavi și este favorită clară.
Liga
Lewandowski i-a spus lui Xavi ce își dorește pentru a semna cu Barcelona! Ce pretenții are polonezul
20/05/2022 LA 07:40
De la Galatasaray îmi plac Marcao, fundașul central, atacantul egiptean Mohamed și, mai presus de toate, puștiul Kerem Akturkoglu. Un băiat rapid, ambidextru. Au și doi români buni, Cicâldău și Moruțan.
Barcelona a suferit după plecarea lui Messi, e clar. Trebuie să-i dai timp lui Xavi să formeze un grup câștigător și am încredere în el. Echipa a crescut ca mentalitate de învingător. Cu fiecare joc se îmbunătățește și marchează. În curând vor putea aspira la trofee. Xavi are mentalitatea potrivită", a declarat Gică Hagi, potrivit Marca.
Antrenorul celor de la Farul Constanța a mărturisit și că se inspiră în prezent din filosofia Barcelonei, amintind de Johan Cruyff și de stilul său.
"Cel mai bun lucru a fost că Johan Cruyff m-a dorit și am devenit fotbalist datorită lui, urmărind Ajax-ul anilor '70. Era deja incredibil. Am învățat filosofia Barca și o aplic și astăzi ca manager: fotbal total! 1-4-3-3 prin care dorești să câștigi jucând un fotbal bun, nu să câştigi de dragul de a câștiga. Tot conceptul tehnic pe care îl am acum vine de acolo.
Calitatea fotbalului este la fel ca în trecut. Jucătorii buni vor reuși întotdeauna. Dacă ești bun, te impui. Dacă aș juca acum, m-ar costa la fel să-mi dezvolt fotbalul. Nu există nicio diferență. Trebuie să ai calitate, personalitate și să știi să recunoști acele calități", a explicat Hagi.
Citește și:

"Ianis face diferența prin creativitate"

În cadrul aceluiași interviu, Gică Hagi a mărturisit și cine este fotbalistul pe care l-ar transfera la Real Madrid dintre Erling Haaland și Kylian Mbappe, amândoi fiind pe lista "galacticilor".
"Nu am de gând să evit răspunsul. Haaland este un golgheter clasic, un număr 9. Abia se trezește dimineață și deja a dat două goluri. Dar Mbappe este un fenomen. Pentru mine, el este o reîncarnare a lui Pele. Un număr 10 care dă multe goluri și care face de toate. Se aseamănă foarte mult, după părerea mea", a spus Hagi.
În plus, antrenorul român a vorbit și despre fiul său, Ianis Hagi, evidențiindu-i cea mai mare calitate: "E un nr. 10 ca mine, cu ultima pasă și gol. Face diferența prin creativitate, dar nu este un golgheter. Păcat că acum este accidentat, dar a avut un an grozav la Rangers și cred că este un jucător cu multă personalitate."
Premier League
3 cluburi din Premier League, pe urmele unui jucător de la Barcelona! Cine a demarat discuțiile
19/05/2022 LA 07:21
Liga
Barcelona își poate aduce întăriri de la o rivală din La Liga! Jucătorii care i-au fost oferiți
17/05/2022 LA 17:00