Barcelona a fost eliminată din Europa League, în ciuda tuturor pronosticurilor, după ce a fost învinsă de Eintracht Frankfurt cu 3-2 în partida retur, disputată pe Camp Nou. În manșa tur, scorul din Germania a fost egal, 1-1. Nemții au condus cu 3-0, dar catalanii au mai redus din handicap pe final, insuficient pentru a merge mai departe.
Dar peste dezamăgirea sportivă, cel mai îngrijorător a fost situația fără precedent care s-a trăit în tribune, după cum punctează sport.es. Suporterii germani au fost într-un număr mai mare decât cei ai Barcelonei!
Liga
FC Barcelona și-a lansat noul echipament de deplasare! Fanii, extaziați de design-ul spectaculos
ACUM O ORĂ
Clubul blaugrana a trimis clubului german doar 5.000 de bilete, adică 5% din capacitatea arenei. Eintracht solicitase 35.000 de locuri și senzația a fost acesta a avut acest număr de suporteri în tribune.
"Echipa a observat această situație pe teren. A juca pe terenul advers nu este același lucru cu a avea senzația de a juca ca oaspete pe teren propriu. Și asta a recunoscut Xavi la finalul meciului. Și dacă echipa a observat-o pe teren, suporterii Barça au suferit-o în tribune. Indignarea în rândul masei sociale blaugrana a fost evidentă. Și s-a concretizat cu un protest simbolic în tribune", a remarcat susra citată.

Joan Laporta: "Ce s-a întâmplat este scandalos și rușinos"

Având în vedere situația, Joan Laporta a ieșit public cu declarații:
"Nu am reușit să câștigăm și trebuie să acceptăm. Situații ca asta se întâmplă în fotbal. Suntem triști și supărați, dar trebuie să mergem înainte și să luptăm în La Liga", a început Laporta. Șeful Barcelonei a vorbit apoi despre problemele din tribune: "Cel mai îngrijorător este ce am văzut în tribune. Ceea ce s-a întâmplat a fost o rușine. Nu se poate repeta. Avem o bună parte din informații și avem nevoie de timp să le procesăm și vom lua măsuri. Ce s-a întâmplat este scandalos și rușinos."
Președintele Barça a dat asigurări că s-a depistat problema și că urmează să ia măsuri pentru ca o astfel de situație să nu se mai repete.
"Nu putem evita anumite situații, dar de acum înainte va trebui să fim mai stricți. Avem informații de securitate și de bilete. Totul indică situații care nu ar fi trebuit să apară. Vom lua măsuri și vom explica măsurile. Ca socios îmi este rușine să văd atât de mulți fani rivali și mai puțini de-ai noștri. Îmi este rușine și îmi pare rău pentru ceea ce s-a întâmplat.", a comentat președintele Barcelonei.
Laporta a adăugat că înțelege sentimentul de dezamăgire manifestat de Xavi la finalul jocului: "Înțeleg ce a spus Xavi. Are perfectă dreptate. Ni s-a întâmplat tuturor soscios care am venit la joc. Vom lua măsuri ca să nu se mai repete, pentru că a fost foarte grav".
Liga
Dembele, pregătit să semneze un nou contract! Francezul nu mai vrea să plece de la Barcelona
24/06/2022 LA 08:49
Ligue 1
La mulți ani, Lionel Messi! Fotbalist genial, colecționar de recorduri și un idol pentru miliarde
24/06/2022 LA 08:06