Deși este contestat în Liga 1 pentru prestațiile pe care le are la centru, Kovacs are ocazia de a arbitra un meci tare în Europa League.
Meciul va avea loc pe Camp Nou joi, începând cu ora 19:55.
Kovacs va fi ajutat de o brigadă din care fac parte conaţionalii săi Vasile Florin Marinescu, Ovidiu Arteni - arbitri asistenţi şi Horaţiu Feşnic - arbitru de rezervă. Arbitrul video al acestui meci este Bastian Dankert, care va fi asistat de compatriotul său, Christian Dingert.
Europa League
Cum arată echipa ideală a acestui sezon de Europa League! UEFA a ales MVP-ul competiției
20/05/2022 LA 13:46

Kovacs arbitrează pentru prima dată Barcelona

Va fi o premieră pentru arbitrul de 37 de ani, care nu a mai condus până acum vreo partidă a Barcelonei. El nu a mai arbitrat în cupele europene de la meciul dintre AS Roma și Zorya Lugansk, din grupele UEFA Conference League, în luna noiembrie a anului trecut.
Istvan Kovacs a mai arbitrat trei meciuri în grupele cele mai importante competiții intercluburi din Europa: Şahtior Doneţk - Inter Milano 0-0 (28 septembrie), FC Bruges - Manchester City 1-5 (19 octombrie) şi Sevilla FC - Lille 1-2 (2 noiembrie).
CITEȘTE ȘI:
România nu mai este de mult reprezentată de vreo echipă în Champions League și nici nu există prea mari speranțe pentru viitor, dar fotbalul autohton este la cel mai înalt nivel prin prisma arbitrajului. Istvan Kovacs și Ovidiu Hațegan sunt cotați foarte bine în ierarhiile arbitrilor de la UEFA și mai mereu primesc meciuri din cele mai importante competiții.
Istvan Kovacs este arbitru FIFA din 2010. Până în prezent, centralul a adunat 7 partide arbitrate în Champions League. Kovacs este plină ascensiune și dacă va avea prestații fără greșeală ar putea primi meciuri mult mai importante, el bucurându-se de o mare încredere din partea șefilor arbitrajului european.
O dovadă în acest sens este faptul că "fluierat" în sezonul trecut un meci din faza eliminatorie: Bayern Munchen - Lazio (2-1). De asemenea, Kovacs este delegat tot mai des și la partide internaționale, ultima arbitrată de el fiind cea dintre Norvegia și Muntenegru (2-0), din preliminariile Campionatului Mondial din Qatar.
Europa League
Imaginea teribilă postată de Sebastian Rode după triumful cu Frankfurt în Europa League
19/05/2022 LA 13:50
Europa League
Ce le-a cerut antrenorul jucătorilor lui Rangers după eșecul din Europa League! "A fost o loterie"
19/05/2022 LA 05:54