Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"O noapte de coșmar!" Reacția presei internaționale după eliminarea Barcelonei din sferturile Europa League

Bianca Dumitru

Publicat 15/04/2022 la 00:53 GMT+3

Barcelona a fost eliminată în sferturile de finală ale Europa League, după ce a fost învinsă pe teren propriu cu scorul de 2-3. Presa internațională a comentat dezastrul echipei lui Xavi, jurnaliștii din Spania exprimându-și dezamăgirea față de eșecul catalanilor.

Pierre-Emerick Aubameyang (Barcelona)

Credit imagine: Getty Images

Barcelona a ratat calificarea în semifinalele Europa League. Deși în meciul tur au remizat, scor 1-1 cu Eintracht Frankfurt, catalanii nu au reușit să le țină piept nemților pe Camp Nou și s-au văzut conduși cu scorul de 0-3 în minutul 67.
Deși Busquets și Depay au micșorat avantajul, golurile marcate în ultimele minute de joc nu au fost suficiente pentru a trimite partida în prelungiri, iar echipa lui Oliver Glasner a obținut calificarea în Final Four-ul Europa League cu scorul general de 3-4.
Înfrângerea suferită de Barcelona pe Camp Nou, în prezența a 30.000 de suporteri nemți, a fost comentată de toată presa internațională. Cei de la publicația catalană Sport au scris că echipa lui Xavi "a fost dată afară din Europa după o noapte de coșmar", în timp ce jurnaliștii de la Marca au titrat: "Înfrângere pentru Barcelona pe un Camp Nou alb", referindu-se la tricourile purtate de fanii oaspeților.
Cei de la Eurosport Spania au caracterizat eșecul drept "un calvar neprevăzut", iar jurnaliștii de la Mundo Deportivo au scris că Barcelona a suferit o "decepție majoră în fața lui Eintracht Frankfurt".
La polul opus, germanii de la Bild au notat că echipa care ocupă locul 9 în clasamentul din Bundesliga a reușit o victorie senzațională la Barcelona, caracterizându-i pe cei de la Frankfurt drept "furioși, fantastici și fabuloși".
Citește și:

Atmosferă incredibilă pe Camp Nou după eliminarea Barcelonei

Cei 30.000 de suporteri nemți care au fost prezenți la Barcelona pentru returul din sferturile de finală ale Europa League au creat o atmosferă incendiară pe Camp Nou.
După încheierea partidei, germanii au rămas în tribune și au sărbătorit calificarea de parcă echipa lor era gazda, adâncind sentimentul de tristețe al catalanilor, care tocmai fuseseră învinși.
Atmosfera creată de suporterii lui Frankfurt pe Camp Nou i-a luat prin surprindere pe jucătorii Barcelonei. Ronald Araujo a declarat, la finalul meciului, că nu consideră că este normal ca o echipă oaspete să aibă atâția fani în tribune.
"M-a surprins faptul că au fost atât de mulți fani ai lor pe stadionul nostru. Clubul trebuie să se uite la asta", a punctat fundașul.
Turneul ATP de la Monte Carlo e în direct, în fiecare zi, pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo