Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Patson Daka a reușit un "poker" în Spartak Moscova - Leicester, în Europa League

Nicu Savin

Publicat 20/10/2021 la 20:29 GMT+3

Leicester a scos din buzunar 30 de milioane de € înaintea acestui sezon pentru a-l tramsfera pe Patson Daka, de la Salzburg, și se pare că decizia a fost una cât se poate de inspirată. Atacantul zambian a avut o prestație fantastică în meciul din Europa League contra celor de la Spartak Moscova, reușind să marcheze de 4 ori, asigurând victoria "vulpilor".

Patson Daka strzelił cztery gole

Credit imagine: Getty Images

Cum regulamentul UEFA nu permite disputarea a 2-a partide din cupele europene în același oraș, în aceeași zi, partida dintre Spartak Moscova și Leicester, din grupa C, s-a jucat în avans. Confruntarea a fost una deosebit de spectaculoasă și s-a terminat cu victoria englezilor, scor 4-3.
Rușii au avut 2-0, după reușitele lui Sobolev (min.11) și Larsson (min.44), dar apoi a ieșit la rampă Patson Daka, jucătorul transferat de Leicester înaintea acestui sezon. Zambianul a costat 30 de milioane de €, dar a demonstrat că banii investiți în el nu au fost în zadar.
Atacantul "vulpilor" a marcat de 4 ori (min.45, 48, 54 și 79), devenind primul jucător al lui Leicester care reușește un "poker" din 1958 încoace.

Patson Daka, eroul lui Leicester la Moscova

Sobolev a reușit dubla în minutul 86, dar Spartak nu a izbutit să revină complet și Leicester a obținut o victorie mare, cară păstrează intacte șansele echipei lui Brendan Rodgers la calificarea în primăvară. Licester are acum 4 puncte, cu 2 mai puțin decât Legia Varșovia, liderul grupei, care va juca joi seară pe terenul lui Napoli.
Patson Daka a devenit și primul jucător zambian care reușește minim 3 goluri într-un meci din cupele europene, asta după ce în week-end-ul precedent devenise primul jucător din țara africană care înscrie în Premier League. Atacantul lui Leicester a marcat în victoria fabuloasă reușită de Leicester contra lui Manchester United, scor 4-2.
picture

Rezumatul unui meci fabulos: Leicester – Manchester United 4-2 pentru "vulpile" lui Rodgers

Așadar, cu 5 goluri înscrise în 2 meciuri disputate la un interval de 3 zile, Daka se anunță un un concurent serios la primul 11 al lui Leicester în viitorul apropiat.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Programul etapei a 9-a din Premier League - Transmisiuni Eurosport
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo