Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Xavi a prefațat duelul cu Napoli din Europa League: "Un meci de Champions League"

Romeo Ene

Publicat 16/02/2022 la 22:51 GMT+2

Barcelona - Napoli se joacă mâine, începând cu ora 19:45, în șaisprezecimile Europa League, iar Xavi a vorbit despre duelul dintre cele două formații.

sntvEditPlay Xavi Messi

Credit imagine: SNTV

Antrenorul Barcelonei va debuta în această competiție, una cu care nu este obișnuită nici Barcelona, nici el, însă rezultatele din acest sezon de UEFA Champions League au fost dezamăgitoare.
Înaintea partidei de pe Camp Nou, arbitrată de Istvan Kovacs, Xavi a precizat faptul că se așteaptă la un duel complicat, fiind de părere că echipa italiană are jucători de calitate. Mai mult decât atât, el este de părere că acest meci ar fi trebuit să aibă loc în UEFA Champions League, ținând cont de valoarea celor două echipe: "Napoli e o echipă foarte compactă, au un tehnician cu experiență, lucrează bine când ies cu mingea, dar pasează bine. Va fi o partidă complicată.
Au nevoie să păstreze mingea, dar se apără foarte bine chiar și jos. Au fundași centrali puternici și fundași laterali care împing, Zielinski este un jucător foarte bun, apoi Osimhen sau Insigne. Este un meci care trebuia jucat în Champions League, am analizat această echipă și are un potențial foarte mare.
Xavi a discutat și despre situația lui Aubameyang, transferat în această iarnă de la Arsenal, fiind mulțumit de randamentul pe care îl arată atacantul gabonez: "Aubameyang? Credeam că are nevoie de un antrenament mai intens, dar este 100% și îl vom vedea evoluând, a avut cifre foarte bune în acești ani, este un profesionist extraordinar și este un exemplu pozitiv pentru grup, sunt foarte mulțumit de el", a spus antrenorul Barcelonei, înainte de meciul cu Napoli, conform tuttomercatoweb.com.
CITEȘTE ȘI:

Cine sunt jucătorii pe care i-a lăudat Xavi înainte de meciul cu Napoli

Antrenorul, care a refuzat să vorbească despre Mbappe, Messi sau despre duelul dintre PSG și Real Madrid, care a avut loc marți seară în optimile Champions League, a comentat evoluțiile unora dintre jucătorii săi și a vorbit despre criticile primite de unii dintre fotbaliștii de la Barcelona.
"Eric Garcia este un fundaș central de un nivel foarte bun, știe că a greșit zilele trecute și are acest lucru în cap. S-a accidentat când era în formă maximă, acum trebuie să-și recapete încrederea. În meciurile următoare nu vom avea destui fundași centrali. El este important în schema mea și trebuie să revină la nivelul la care era, unul foarte înalt.
La Barcelona se critică totul, dar criticile trebuie acceptate, pe mine m-au ajutat în perioada mea de fotbalist", a adăugat Xavi, care a lăudat și profesionalismul lui Luuk de Jong, dar și prestațiile lui Ferran Torres și Adama Traore, despre care a spus că "au jucat doar două jocuri, dar ne pot oferi multe, pot atrage mulți jucători importanți aici și pot câștiga meciurile."
Meciul dintre Barcelona și Napoli este programat joi, de la ora 19:45, și va fi transmis în format LIVE TEXT pe Eurosport.ro.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo