Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Xavi, ferm înainte de Barcelona - Napoli! "Mă enervează să nu fiu acolo! De-asta suntem în Europa League"

Bianca Dumitru

Publicat 16/02/2022 la 17:13 GMT+2

Barcelona urmează să debuteze în această săptămână în actualul sezon de Europa League. Înaintea duelului cu Napoli, antrenorul catalanilor a vorbit despre ce înseamnă pentru el eliminarea din Champions League și despre motivația pentru ceea ce urmează.

Xavi

Credit imagine: Getty Images

Barcelona va primi mâine seară, de la ora 19:45, vizita celor de la Napoli, în meciul tur din 16-imile Europa League. Înaintea partidei de pe Camp Nou, tehnicianul catalanilor a vorbit despre eliminarea din Champions League, explicând de ce a ratat echipa sa calificarea în optimile celei mai importante competiții intercluburi de pe continent.
Xavi a recunoscut că îl doare să audă imnul Champions League în condițiile în care Barcelona evoluează în Europa League, dar s-a arătat motivat să-și îndrume jucătorii către trofeu, deși a punctat că echipa sa nu este favorită.
"Mă enervează să ascult imnul Ligii Campionilor și să nu fiu acolo. Dar trofeul Europa League este unul pe care Barcelona nu l-a câștigat niciodată și este o oportunitate pentru noi, vrem să arătăm că putem concura în Europa, iar câștigarea competiției poate fi și o modalitate de a accede în sezonul viitor de Champions League. De aceea suntem foarte motivați, este și asta o competiție mare, nu este divizia a treia.
Trebuie să o luăm pas cu pas, dar vrem să ajungem cât mai departe posibil în această competiție și să putem oferi cea mai bună versiune a noastră. Noi suntem candidați, nu favoriți, și nu trebuie să uităm că Napoli este o echipă mare, care se luptă pentru titlu în Italia.
Ne-am dori să concurăm la nivel de Champions League, dar realitatea noastră este că suntem în Europa League. Trebuie să arătăm că putem și să continuăm să creștem, să nu ne gândim la alte scenarii. Nu ne-am făcut temele în Champions League și de aceea am ajuns aici. Acum trebuie să ne îmbunătățim și pot spune că suntem pe drumul cel bun", a declarat Xavi, citat de Mundo Deportivo.
Citește și:

Cine sunt jucătorii pe care i-a lăudat Xavi înainte de meciul cu Napoli

Antrenorul, care a refuzat să vorbească despre Mbappe, Messi sau despre duelul dintre PSG și Real Madrid, care a avut loc marți seară în optimile Champions League, a comentat evoluțiile unora dintre jucătorii săi și a vorbit despre criticile primite de unii dintre fotbaliștii de la Barcelona.
"Eric Garcia este un fundaș central de un nivel foarte bun, știe că a greșit zilele trecute și are acest lucru în cap. S-a accidentat când era în formă maximă, acum trebuie să-și recapete încrederea. În meciurile următoare nu vom avea destui fundași centrali. El este important în schema mea și trebuie să revină la nivelul la care era, unul foarte înalt.
La Barcelona se critică totul, dar criticile trebuie acceptate, pe mine m-au ajutat în perioada mea de fotbalist", a adăugat Xavi, care a lăudat și profesionalismul lui Luuk de Jong, dar și prestațiile lui Ferran Torres și Adama Traore, despre care a spus că "au jucat doar două jocuri, dar ne pot oferi multe, pot atrage mulți jucători importanți aici și pot câștiga meciurile."
Meciul dintre Barcelona și Napoli este programat joi, de la ora 19:45, și va fi transmis în format LIVE TEXT pe Eurosport.ro.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo