Barcelona a obținut doar o remiză în deplasarea de la Frankfurt, în prima manșă a sferturilor de finală din Europa League. Meciul a fost unul extrem de echilibrat și chiar dacă a fost dominat teritorial de catalani se poate spune că egalul este un rezultat excelent pentru ei.
Gazdele au deschis scorul în minutul 48 prin golul lui Ansgar Knauff, care a trimis imparabil, din voleu, de la marginea careului. Barcelona a împins apoi jocul spre poarta adversă, iar în minutul 66 De Jong și Ferran Torres au făcut șah mat apărarea germanilor și atacantul iberic a înscris pentru 1-0. Catalanii au jucat finalul de meci cu un om în plus, după eliminarea lui Tuta din minutul 78, dar nu au mai reușit să marcheze și golul victoriei și s-a terminat 1-1.
Citește și:
Bundesliga
Bayern îl va ceda pe Lewandowski la Barcelona doar dacă va reuși să transfere un atacant de top
IERI LA 12:54

Xavi a acuzat terenul prost e la Frankfurt

La finalul partidei, Xavi s-a arătat mulțumit de rezultat, subliniind că terenul a fost foarte greu. Antrenorul catalanilor a atras atenția că și returul va fi unul foarte greu, dar speră că echipa sa va avansa în semifinale jucând în fața propriilor fani.
"Am întâlnit un adversar foarte greu. A fost un meci fizic. Nu am știut să le oprim tranzițiile și am fost mai lenți decât în ​​mod normal, iar terenul nu a fost în cele mai bune condiții. Am generat mai puține ocazii decât în ​​mod normal, dar suntem mulțumiți de rezultat.
În mod normal, cel care propune mai mult fotbal generează mai multe ocazii, dar astăzi a fost invers. Nu am reușit să profităm de dezavantajele lor. Așa e în Europa, totul este complicat. În final am marcat un gol important, venit din talentul pur al jucătorilor. Va fi complicat pe Camp Nou dar vom juca în fața fanilor noștri.", a spsu Xavi, citat de Marca.
Până la returul cu Eintracht, Barcelona va juca în etapa a 31-a din La Liga pe terenul lui Levante, penultima clasată. Catalanii sunt momentan la 12 puncte de Real Madrid, dar au și un meci mai puțin disputat. Pentru a menține suspansul privind titlul, echipa lui Xavi are neapărată nevoie de victorie cu Levante, astfel că Xavi nu-și va permite să menajeze jucătorii.
Liga
Real Madrid, Barcelona și Atletico, fără victorie în penultima etapă din La Liga! Rezultatele serii
IERI LA 19:38
Liga
Messi, așteptat înapoi la Barcelona! Anunțul tatălui său care le dă speranțe fanilor din Spania
IERI LA 16:31