FC Barcelona a obținut doar un egal pe teren propriu contra lui Napoli, în prima manșă a 16-milor Europa League. Oaspeții au condus cu 1-0 la pauză după golul lui Zielinski din minutul 29, dar repriza secundă a aparținut în totalitate Barcelonei.
Ferran Torres a egalat din penalty în minutul 59, iar apoi catalanii au ratat câteva ocazii rarisime de a trece în avantaj. S-a terminat 1-1 și totul se va juca în returul de peste o săptămână, la Napoli.
La finalul partidei, Xavi s-a arătat mulțumit de jocul echipei sale, dar nu și de rezultat. În același timp, antrenorul Barcelonei a catalogat drept ciudată regula off-side-ului, făcând aluzie la faptul că la golul marcat de napoletani, un jucător se afla în poziție afară din joc la faza care a precedat reușita.
Fotbal
LIVE BLOG Mercato 2022 | Primele mutări importante ale acestei veri! Ce se întâmplă cu Eriksen
ACUM 14 ORE
"Este păcat, pentru că echipa a făcut totul pentru a câștiga jocul. Azi am ratat foarte multe, am jucat foarte bine, dar trebuie să înscriem. Regula ofsaidului este ciudată, dar asta e. Sunt mulțumit de joc, dar nu și de rezultat", a spus Xavi, citat de Marca.
Citește și:

Pique, apel la fani să nu-l mai fluiere pe Dembele

Gerard Pique a împărtășit și el ideile lui Xavi, fiind convins că dacă Barcelona va juca așa în continuare are șanse reale de a câștiga Europa League: "Am avut multe ocazii. Am fi putut câștiga cu 3-1, 4-1 sau 5-1. Sunt jocuri în care ne ia ceva mai mult să concretizăm ocaziile. Am ratat prea multe. Sentimentul este bun, rezultatul nu atât de mult. Totul este deschis pentru manșa secundă. A fost un meci grozav împotriva unui rival care are un nivel ridicat, singurul lucru rău este rezultatul. Jucând așa sunt convins că putem câștiga Europa League. Este o competiție care ne entuziasmează și sper să o câștigăm."
Fundașul catalan a fost ceva mai vehement la adresa arbitrajului și cere o schimbare a regulii off-side-ului. În același timp, Pique a făcut un apel către fanii echipei să nu-l mai fluiere pe Dembele, care a jucat în această seară pentru prima dată pe Camp Nou de când a decis să nu-și prelungească contractul scadent în vară.
"Eric Garcia a trebuit să intervină la o minge care se îndrepta către un jucător aflat în off-side. Este o regulă confuză și pe noi nu ne-a avantajat. Cred că ar trebui schibată regula off-side-ului sub acest aspect.
Oamenii sunt liberi să-l trateze cum vor pe Dembele, dar nu este în regulă. Înțeleg că oamenii sunt supărați, dar cred că ar trebui să-și manifeste sentimentele la finalul meciului. Pentru noi este vital să nu fie fluierat în timpul meciului, pentru că îi distrage atenția", a spus Pique.
În momentul în care Dembele era fluierat la scenă deschisă, Pique le-a făcut semn fanilor să înceteze, iar aceștia s-au conformat și chiar l-au aplaudat pe francez după câteva acțiuni reușite.
Liga
Lewandowski i-a spus lui Xavi ce își dorește pentru a semna cu Barcelona! Ce pretenții are polonezul
20/05/2022 LA 07:40
Premier League
3 cluburi din Premier League, pe urmele unui jucător de la Barcelona! Cine a demarat discuțiile
19/05/2022 LA 07:21