Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Borna impresionantă atinsă de Mircea Lucescu în partida de Europa League de aseară

Eurosport
DeEurosport

Publicat 07/10/2022 la 13:00 GMT+3

Mircea Lucescu a atins o bornă impresionantă la partida de UEFA Europa League dintre Rennes și Dinamo Kiev. Experimentatul antrenor român nu traversează o perioadă prea bună la formația din Ucraina, însă l-a egalat pe Arsene Wenger într-un top select.

Mircea Lucescu, antrenorul lui Dinamo Kiev

Credit imagine: Eurosport

Articol scris de Tibi Munteanu
Cel mai titrat antrenor român a atins o nouă bornă importantă a carierei sale. La 77 de ani, Mircea Lucescu a fost pe banca ucrainenilor de la Dinamo Kiev în eșecul din deplasarea de la Rennes de aseară, scor 2-1, însă l-a egalat pe Arsene Wenger într-un top cu care puțini tehnicieni se pot lăuda că fac parte.

Egalul lui Arsene Wenger

Înfrângerea de pe terenul celor de la Rennes a fost cea de-a 3-a din grupa B a UEFA Europa League, formația din Kiev fiind ultima clasată cu 0 puncte și golaveraj 2 cu 5. Totuși, antrenorul român are motiv de bucurie, pentru că a bifat o cifră impresionantă în fotbalul european, fiind pe banca unei echipe de club pentru a 250-a oară într-o paridă din cadrul unei competiții europene.
Astfel, Mircea Lucescu l-a egalat pe legendarul Arsene Wenger într-un top select care este condus de fostul antrenor al celor de la Manchester United, Sir Alex Ferguson, care și-a condus echipele de club în 269 de partide în competițiile europene. Totodată, Lucescu senior îl va depăși pe Wenger, pentru că Dinamo Kiev va mai juca cel puțin 3 etape în cadrul grupei celei de-a doua competiții europene, iar dacă va termina pe unul din primele 3 poziții, va mai avea parte de cel puțin încă două meciuri europene, în primăvara europeană.
Mircea Lucescu nu s-a putut bucura de această cifră impresionantă pe care a atins-o, pentru că echipa sa a pierdut din nou, ba chiar a avut un mesaj prin care s-a plâns de condițiile pe care elevii săi trebuie să le îndure pentru a performa.
"Suntem mai tot timpul în autocar sau în avion, ne deplasăm între Lvov, Cracovia și alte orașe, așa că nu avem ocazia să ne concentrăm pe deplin pe antrenament. În meciurile următoare trebuie să facem tot posibilul și imposibilul pentru a corecta situația actuală”, a spus antrenorul de 77 de ani.
Citește și:

Dinamo Kiev, în derivă în acest sezon

Cu 0 puncte în Europa League după 3 etape, formația ucraineană este doar pe locul 9 în campionatul intern, cu 6 puncte după 4 etape. Băieții lui Mircea Lucescu au început foarte slab sezonul, cu două înfrângeri consecutive, 3-0 cu Dinpro-1 și 3-2 cu Zorya, însă a revenit cu două victorii la limită, ambele cu 1-0 cu Lvov și Minaj.
Doar 6 goluri marcate și 11 primite este statistica îngrijorătoare din acest start de sezon a clubului cu 16 titluri de campioană a Ucrainei, iar Lucescu a început, din nou, să fie contestat cu vehemență de suporterii echipei.
Pe lângă forma slabă, echipa se confruntă și cu probleme logistice, din cauza războiului pe care Rusia îl poartă pe teritoriul Ucrainei, însă prin aceeași situație trece și marea rivală din campionat, Shakhtar, care pare că s-a adaptat ceva mai bine, având evoluții foarte bune în special în UEFA Champions League.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo