Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Fred îl susține pe Antony după ce artificiul tehnic din meciul cu Sheriff i-a fost intens criticat

Eurosport
DeEurosport

Publicat 29/10/2022 la 15:51 GMT+3

Colegi la Manchester United și în echipa națională a Braziliei, Fred îl susține public pe Antony în urma disputei care s-a stârnit în jurul clubului în urma artificiului tehnic pe care Antony l-a făcut în meciul cu Sheriff Tiraspol.

Antony, Fred and Bruno Fernandes (from left to right) - Manchester United

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Tibi Munteanu
Antony a fost subiectul unui mini-scandal în Anglia din cauza gestului său tehnic din partida de joi seară contra moldovenilor de la Sheriff Tiraspol. Brazilianul a recurs la un artificiu tehnic care nu a fost neapărat eficient, însă foarte spectaculos, rotindu-se cu mingea la picior la 720 de grade, spre deliciul fanilor prezenți în tribunele stadionului Old Trafford. Criticile au apărut imediat, inclusiv din partea unor foste glorii ale clubului Manchester United, însă Antony are parte de susținere și din tabăra proprie, Fred transmițându-i un mesaj public de susținere pentru ceea ce a făcut pe teren.

Fred e de partea coechipierului Antony în "scandalul" piruetei

Una din fostele legende a "diavolilor", Paul Scholes, l-a numit "clovn" pe Antony pentru piruetele făcute cu mingea la picior într-un moment în care echipa sa era la egalitate pe tabela de marcaj cu Sheriff Tiraspol, iar Fred, un alt brazilian de la Manchester United a ținut să-l sprijine pe proaspătul venit pe Old Trafford în schimbul a 95 de milioane de euro.
"E foarte enervant că vor să spună asta. Cred că începe prin faptul că suntem brazilieni. Brazilienii au calitatea în sânge. Așa a fost încă de pe vremea lui Pele, să ai calitate, să driblezi, să marchezi, să dansezi și să zâmbești, deci cred că oamenii trebuie să înțeleagă acest aspect al nostru.
Ce a făcut Antony nu a fost ofensator pentru nimeni. Desigur, dacă ar fi fost așa, am fi mers la el în vestiar și am fi discutat, dar nu a fost cazul. Acesta este jocul lui și cred că trebuie să facă la fel în continuare. Are calitatea asta, iar Casemiro și cu mine nu le avem, așa că nu le putem face. Consider că cei care au astfel de calități trebuie să și le arate acolo, pe terenul de fotbal. Dacă vrei să controlezi mingea diferit, o poți face. Vrei să faci o piruetă așa cum îi place lui? Fă-o. Dansează, poți dansa. Atât timp cât este cu respect pentru adversar, nu văd o problemă", a declarat Fred.
De asemenea, Neymar a postat un mesaj prin care și-a susținut conaționalul. "Ține-o tot așa, nu schimba nimic!", a fost ideea transmisă de Neymar fotbalistului de 22 de ani.
Citește și:

Artificiul tehnic care a stârnit controverse

În minutul 37 al partidei de pe Old Trafford dintre Manchester United și Sheriff Tiraspol, din cadrul etapei a 5-a a fazei grupelor UEFA Europa League, brazilianul Antony a recurs la un artificiu tehnic foarte rar văzut pe terenurile de fotbal profesionist, ci mai degrabă la fotbalul în sală. Un alt brazilian, Casemiro, i-a pasat în bandă lui Antony, iar acesta a făcut o rotire de 720 de grade cu mingea la picior, schemă pe care fanii "diavolilor roșii" au gustat-o din plin, aplaudându-l la scenă deschisă pe fotbalistul sosit de la Ajax în această vară.
Întradevăr, pasa de după nu a fost cea mai bună pentru Casemiro, astfel că cei care au criticat gestul brazilianului au susținut că este mai degrabă o mișcare de circ, decât una de fotbal profesionist. Părerile sunt totuși împărțite, pentru că o parte din oamenii specializați în fotbal au lăudat artificiul tehnic al lui Antony, o altă parte au ales să-l critice atât pe jucător, cât și atitudinea pe care a arătat-o.
Scorul de pe tabelă era 0-0 în acel moment, gazdele reușind să marcheze 7 minute mai târziu, înainte de pauză. Erik ten Hag a făcut 4 modificări în startul reprizei secunde, Antony fiind pe lista jucătorilor care au părăsit terenul, fapt ce a dus la suspiciunea că nici tehnicianul olandez nu a fost mulțumit de gestul și atitudinea brazilianului. Totuși, managerul "diavolilor" a vorbit după partidă de faza respectivă.
"Nu am o problemă cu asta atât timp cât e ceva ce funcționează. Din partea lui Antony aștept mai mult, mai multe incursiuni, mai multe momente când intră în careul advers și mai multe dribblinguri care să rupă ritmul.
Noi vrem mai multă dominație a jocului și dacă e un artificiu care e funcțional și nu pierzi mingea, este ok. Dar dacă este un artificiu tehnic făcut doar de dragul de a fi făcut, atunci îl voi corecta", a spus Erik ten Hag.
Chiar și așa, Antony a decis să răspundă criticilor săi pentru momentul făcut și a postat un mesaj pe contul său de Instagram prin care a spus că nu se va opri din ceea ce l-a făcut să ajungă până în acest moment al carierei.
Turneul ATP Masters de la Paris se vede în săptămâna 31 octombrie - 6 noiembrie 2022 în direct pe Eurosport 2, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo