Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Lamela, după ce a răpus-o pe Juve și a dus Sevilla în finala Europa League: "Am avut un vis azi-noapte"

Cristian Mihală

Actualizat 19/05/2023 la 09:07 GMT+3

Erik Lamela a dezvăluit, la capătul partidei dramatice dintre Sevilla și Juventus, câștigată de andaluzi în prelungiri, că a visat cu o seară înainte cum se va desfășura partida. Realitatea din teren a fost o oglindă a visului său.

Erik Lamela esulta dopo il gol segnato durante Siviglia-Juventus - Europa League 2022-23

Credit imagine: Imago

Sevilla, echipă care deţine recordul de trofee în competiţie (Cupa UEFA/Europa League), şase la număr (2005/06, 2006/07, 2013/14, 2014/15, 2015/16, 2019/20), cu scorul de 2-1, după prelungiri, pe stadionul ''Ramon Sanchez Pizjuan''.
După 1-1 la Torino, Juventus a deschis scorul prin sârbul Dusan Vlahovic (65), dar andaluzii au egalat la scurt timp, prin Suso (71), fostul jucător al lui AC Milan. Argentinianul Erik Lamela (95) a marcat golul victoriei şi al calificării, ibericii rezistând până la final, deşi au jucat în inferioritate numerică din minutul 115, când argentinianul Marcos Acuna, campion mondial în decembrie, a primit al doilea cartonaş galben.

Lamela, eroul Sevillei în duelul cu Juventus

La final, eroul spaniolilor, Erik Lamela, a vorbit despre sentimentele pe care le încearcă după o astfel de mare izbândă și a mărturisit că a avut un vis, cu o noapte înainte, care s-a transpus în realitate.
"Ce pot să cer mai mult? A fost incredibil, din primul minut, fanii au creat o atmosferă incendiară. Sunt extrem de recunoscător, am avut un an dificil și uite acum unde suntem.
Mi-au trecut prin minte multe lucruri, momente bune, momente rele. Este un moment unic, care m-a făcut euforic. Suntem la un pas de o nouă mare performanță.
Familia mea a sosit ieri din Buenos Aires si pot sa le ofer această bucurie. Am visat azi-noapte că așa se va întâmpla. M-am gândit tot timpul la vis și iată că s-a întâmplat. E ceva incredibil, ceva unic, nu există cuvinte pentru a exprima cum mă simt", a spus Lamela, citat de .
În doar unul din ultimii 10 ani nu a existat o formație din Spania în finala Champions League sau Europa League. Real Madrid și Sevilla au fost prezente în această perioadă de 5 ori în finale, Atletico Madrid în 3, Barcelona și Villarreal în câte una.
Sevilla nu a pierdut niciodată o dublă eliminatorie în Europa League, când a jucat returul acasă. Andaluzii au câștigat 24 din ultimele 27 de meciuri în competiție pe Ramón Sánchez-Pizjuán.
În cealaltă semifinală, AS Roma, care a câştigat cu 1-0 pe Stadio Olimpico, a fost dominată de Bayer Leverkusen, însă a rezistat până la final (0-0). Echipa antrenată de Jose Mourinho va juca a doua sa finală consecutivă în cupele europene, după ce anul trecut a câştigat ediţia inaugurală a Europa Conference League.
Pentru ambele finaliste va fi o şansă de a salva sezonul şi de a se califica în viitoarea ediţie a Ligii Campionilor.
Finala se va juca pe 31 mai, la Budapesta, pe Puskas Arena, stadion cu o capacitate de 65.000 de locuri.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo