Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Man United - FC Barcelona 2-1 | "Diavolii" au revenit de la 0-1 și sunt în optimile Europa League

Nicu Savin

Publicat 24/02/2023 la 00:05 GMT+2

Manchester United a trecut cu 2-1 de FC Barcelona și s-a calificat în optimile de finală ale Europa League. Catalanii au condusc cu 1-0 l a pauză, dar echipa lui Ten Hag a fost mai bună în repriza secundă și a răsturnat soarta partidei.

MANCHESTER, ENGLAND - FEBRUARY 23: Antony of Manchester United celebrates scoring their second goal during the UEFA Europa League knockout round play-off leg two match between Manchester United and FC Barcelona at Old Trafford on February 23, 2023 in Manc

Credit imagine: Getty Images

Manchester United - Barcelona a fost blockbuster-ul 16-imilor din Europa League, iar dubla dintre cele două echipe gigant nu a lăsat de dorit. După 2-2 pe Camp Nou, calificarea s-a jucat pe Old Trafford, iar "diavolii" au fost cei care au mers mai departe, impunându-se cu 2-1.
Bruno Fernandez a avut un debut de meci de coșmar. Portughezul a ratat singur cu portarul în minutul 3, iar în minutul 14 a comis penalty. Lewandowski a transformat cu emoții și Barcelona era favorită la accederea în optimi. A fost al 25-lea gol marcat de polonez pentru Barcelona, atacantul ajungând astfel la al 12-lea sezon la rând în care înscrie minim 25 de goluri în toate competițiile.

Manchester United, în optimile Europa League, după o revenire de excepție cu Barcelona

Barcelona și-a păstrat avantajul minim până la pauză, dar United a oferit o adevărată demonstrație de forță în partea secundă. La numai două minute de la reluare, Fred a egalat cu un șut din interiorul careului. Echipa lui Ten Hag a continuat să preseze și Antony a făcut 2-1 în minutul 73, executându-l elegant pe Ter Stegen după o fază prelungită de atac.
Cu spatele la zid, Barcelona s-a aruncat în atac și a avut câteva ocazii uriașe de a trimite meciul în prelungiri. Cea mai mare venit în minutele suplimentare, când Ferran Torres i-a luat de pe cap o minge lui Lewandowski. La faza imediat următoare, polonezul a avut golul de 2-2 în gheată, dar Varane a respins din apropierea liniei porții.
S-a terminat 2-1 pentru United și echipa lui Ten Hag continuă pe toate fronturile în acest sezon, în timp ce Barcelona părăsește prematur cupele europene pentru al doilea an la rând. Manchester United își va afla vineri adversara din optimile Europa League, care se va alege dintre Betis (ESP), Fenerbahçe (TUR), Ferencváros (HUN), Feyenoord (NED), Freiburg (GER), Real Sociedad (ESP) și Union Saint-Gilloise (BEL).
Rezultatele serii în Europa League
  • FC Midtjylland - Sporting 0-4 (în tur 1-1)
  • Nantes - Juventus 0-3 (în tur 1-1)
  • PSV - Sevilla 2-0 (în tur 0-3)
  • AS Monaco - Bayer Leverkusen 2-3 (în tur 3-2) - germanii s-au calificat după penalty-uri
  • AS Roma - Salzburg 2-0 (în tur 0-1)
  • Union Berlin - Ajax 3-1 (în tur 0-0)
  • Rennes - Șahtior Donetsk 1-0 (în tur 1-2) - meciul este în prelungiri
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo