Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mourinho a dat de înțeles că poate pleca de la Roma! Mendilibar nu e sigur că va continua la Sevilla

Nicu Savin

Actualizat 01/06/2023 la 09:18 GMT+3

Jose Mourinho a fost un car de nervi după finala Europa League, pierdută de AS Roma, la penalty-uri, în fața Sevillei. La final, portughezul a dat de înțeles că ar putea pleca de la formația capitolină, Nici Jose Luis Mendilibar nu se sigur că va continua la Sevilla, în ciuda cuceririi trofeului.

Jose Mourinho și Jose Luis Mendilibar (AS Roma - Sevilla, finala Europa League 2023)

Credit imagine: Eurosport

Finala Europa League din 2023 a fost una plină de tensiune de la început până la sfârșit. Sevilla s-a impus la penalty-uri în fața Romei, după ce capitolinii nu au reușit să-și conserve avantajul de un gol din prima repriză. Pentru Jose Mourinho a fost prima finală europeană pierdută în carieră, după 5 succese, iar antrenorul portughez a digerat cu greu eșecul.
"The Special One" a criticat în termeni duri arbitrajul la conferința de presă și a continuat scandalul în parcarea stadionului, scăpând câteva înjurături la adresa brigăziii conduse de englezul Anthony Taylor. Mourinho mai are un an de contract cu AS Roma, dar a dat de înțeles că ar putea pleca în vară, subliniind totuși că nu a purtat discuții cu niciun alt club.
"Vreau să rămân la Roma, dar merit mai mult. Luni plec în vacanță, mai e timp până luni să vorbesc cu clubul, altfel vedem mai tarziu. Trebuie să lupt pentru acești băieți. Sunt un om serios, le-am spus proprietarilor în urmă cu câteva luni că dacă aș avea contact cu alte cluburi ar fi primii care vor afla. Nu fac nimic în secret, sunt direct și sincer. Am vorbit cu FederațiaPortugheză în decembrie, de atunci nu am mai avut niciun alt contact. Mai am un an de contract cu Roma, aceasta este situația.", a spus Mourinho.

Jose Luis Mendilibar nu e sigur că va continua la Sevilla

Ajuns la Sevilla la finalul lunii martie, când echipa era implicată în lupta pentru retrogradare, Jose Luis Mendilibar a reușit să-i resusciteze pe andaluzi. Formația sa a urcat mult în clasament și a cucerit al 7-lea trofeul Europa League, dar acest succes nu-i garantează postul antrenorului pentru sezonul viitor, deși a cesta a admis că ar fi o nebunie să nu primească un nou contract.
"Mă simt foarte confortabil aici, este minunat să lucrez cu acești băieți, au asimilat totul rapid. Ar fi o nebunie să nu continui... Că îmi vor oferi un nou contract? Nu știu. Ne vom bucura de asta, nu știu dacă vom reînnoi sau nu dar nici nu mă interesează acum. Treaba a fost bine făcută și atât. Apreciez oportunitatea pe care mi-a oferit-o clubul. Dacă ajungem la un acord, ar fi grozav.", a spus Medilibar, citat de As.com.
Victoria Sevillei de la Budapesta prelungește seria incredibilă a echipelor spaniole în finalele europene. Cu excepția cazurilor când două echipe iberice au jucat cu trofeul pe masă, nicio echipă iberică nu a mai pierdut în ultimul act al unei competiții Europene din 2001, când Deportivo Alaves ceda la penalty-uri în fața lui Liverpool, în finala Cupei UEFA. De atunci, echipele din La Liga au câștigat 18 finale consecutive în care măcar una a fost implicată, în Champions League sau Europa League.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol