Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Scholes crede că United o poate elimina pe Barcelona din Europa League. Ce a spus legenda britanică

Andrei Nicolae

Actualizat 08/11/2022 la 18:02 GMT+2

Echipa de pe Old Trafford nu a avut noroc la tragerea la sorți pentru play-off-ul Europa League și va da peste Barcelona, echipă venită din grupele Ligii Campionilor. Paul Scholes, unul dintre cei mai emblematici jucători din Premier League, consideră că fosta sa echipă poate câștiga duelul "de foc" în fața catalanilor.

Barcelona captain Xavi battles with his favourite player Paul Scholes during the 2011 Champions League final.

Credit imagine: Eurosport

Englezii au încheiat pe locul secund în grupa din Europa League și sunt astfel nevoiți să joace un play-off pentru a putea accede în optimile competiției. Trupa lui Ten Hag o va întâlni pe Barcelona, grupare ce se află la momentul actual pe primul loc în La Liga.
Echipa lui Xavi pare să fie favorită atât din punct de vedere al formei, dar și al lotului, însă Paul Scholes a oferit o predicție interesantă pentru dubla din cea de-a doua competiție europeană. Fostul jucător ce a adunat 714 partide în tricoul "diavolilor" crede că trupa engleză poate merge mai departe în optimile Europa League.
"Îmi place că joacă împotriva Barcelonei pentru că așa energia va curge și va fi o atmosferă frumoasă. Cred că sunt capabili să bată Barcelona. Probabil este echipa pe care voiau să o evite", a spus britanicul, citat de Mundo Deportivo.
Citește și:

Scholes are multe amintiri cu Barcelona

Fostul mijlocaș a înfruntat echipa de pe Camp Nou de opt ori în cariera sa, însă nu are un bilanț pozitiv. Scholes a înregistrat o singură victorie, patru egaluri și trei înfrângeri în fața echipei din Spania.
Legenda lui United a fost rezervă utilizată în cele două finale de Champions League pe care Barcelona le-a câștigat în fața "diavolilor" în 2009 și 2011, însă englezul are și o amintire plăcută. În sezonul 2007/08, Scholes a marcat golul care a calificat-o pe United în finala Champions League după o dublă în fața catalanilor. În acel an, trupa antrenată atunci de Alex Ferguson a câștigat cea mai importantă competiție europeană intercluburi după o finală decisă la loviturile de departajare în fața rivalei Chelsea.
Cele două dueluri dintre Manchester United și Barcelona vor avea loc pe 16 februarie, respectiv 23 februarie.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo