Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Sevilla-AS Roma este finala Europa League! Spaniolii, victorie în prelungiri cu Juventus. Roma, egal la Leverkusen

Alex Masgras

Publicat 19/05/2023 la 00:42 GMT+3

Sevilla și AS Roma sunt cele două finaliste din acest sezon de Europa League. Sevilla a avut nevoie de prelungiri pentru a trece de Juventus și de a reveni în ultimul act al competiției, în timp ce AS Roma a rezistat pe terenul lui Bayer Leverkusen, acolo unde a încheiat la egalitate, scor 0-0. Finala Europa League va avea loc la Budapesta, pe 31 mai.

Lamela celebra su gol en la prórroga del Sevilla-Juventus

Credit imagine: Getty Images

Sevilla și AS Roma vor juca finala Europa League de la Budapesta. Sevilla, echipa cu șase trofee în această competiție, a avut nevoie de prelungiri pentru a câștiga cu 2-1 manșa retur cu Juventus. În cealaltă semifinală, AS Roma a rezistat asediului celor de la Bayer Leverkusen și a obținut calificarea, după 90 de minute în care a suferit.
Sevilla și Juventus s-au întâlnit pe Ramon Sanchez Pizjuan la o săptămână după ce au încheiat la egalitate la Torino, scor 1-1. Sevilla a început mai bine partida, iar Szczesny și-a salvat echipa în minutul 25, la lovitura de cap a lui Ocampos. Un minut mai târziu, Locatelli a salvat-o pe Juventus, scoțând balonul de pe linia porții, la lovitura de cap a lui En-Nesyri.
În minutul 32 a venit rândul celor de la Juventus să răspundă prin Moise Kean, dar șutul său a lovit bara. În minutul 43, Juventus a trimis balonul în poartă, dar golul lui Rabiot a fost anulat pentru o poziție de offside a lui Locatelli.
Prima repriză s-a încheiat cu o fază controversată. Sevilla a cerut penalty la o intervenție a lui Cuadrado în careu, dar faza a fost analizată de VAR și nu s-a dictat nimic pentru gazde.
În repriza secundă au venit și golurile. La un minut după ce a fost introdus pe teren, Dusan Vlahovic a primit o pasă foarte bună de la Rabiot și l-a învins pe Bono cu o scăriță în minutul 65.
Avantajul celor de la Juventus a durat până în minutul 72, atunci când Suso a înscris cu un șut superb, din afara careului. Bryan Gill a fost foarte aproape să obțină calificarea în minutul 87, dar lovitura sa de cap a fost parată incredibil de Szczesny. Juventus a rezistat pe final atacurilor celor de la Sevilla, iar dubla a mers în prelungiri.
În minutul 95, Szczesny a fost învins pentru a doua oară. Portarul polonez nu a mai avut ce face la lovitura de cap a lui Lamela, care a înscris din centrarea lui Gil.
Sevilla a rămas în 10 oameni în minutul 115, atunci când Acuna a văzut al doilea cartonaș galben pentru trageri de timp. Juventus a atacat în prelungirile prelungirilor, dar nu a reușit să restabilească egalitatea. Cel mai periculos moment a fost în minutul 120+2, dar șutul lui Paredes s-a dus peste poarta lui Bono.

AS Roma, adversara celor de la Sevilla în finala Europa League

În cealaltă semifinală s-au întâlnit Bayer Leverkusen și AS Roma. După 1-0 pentru formația lui Jose Mourinho pe Stadio Olimpico, Roma s-a dus la Leverkusen pentru a apăra rezultatul partidei din tur.
Câștigătoarea Conference League din urmă cu un an a fost dominată la Leverkusen, cu echipa lui Xabi Alonso în atac pe toată durata partidei. Fără șut pe poartă în cele aproape 100 de minute, Roma a rezistat în Germania. Leverkusen a avut 23 de ocazii de gol, spre deosebire de una singură a oaspeților.
După un final extrem de tensionat, cu multe cartonașe galbene, AS Roma a obținut calificarea în finala de la Budapesta, având șansa de a cuceri un nou trofeu european și de a merge sezonul următor în UEFA Champions League. Roma a încheiat la egalitate partida de la Leverkusen, scor 0-0, asta după ce s-a impus cu 1-0 pe Olimpico.
Chiar dacă Europa League este competiția celor de la Sevilla, care are 6 trofee, Jose Mourinho are un record perfect în finalele din cupele europene. Până acum, antrenorul portughez s-a impus în toate cele cinci finale din cupele europene în care a ajuns.
Finala Europa League din acest an dintre Sevilla și AS Roma va avea loc pe 31 mai, la Budapesta, pe Puskas Arena.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol