Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Situație inedită în Europa League! Grupa în care toate echipele au câte 8 puncte. Cine merge mai departe

Bianca Dumitru

Actualizat 03/11/2022 la 22:26 GMT+2

În această seară se încheie meciurile din faza grupelor Europa League. În grupa F a competiției, din care fac parte Feyenoord și Lazio, toate cele 4 echipe au câte 8 puncte.

Elseid Hysaj, Feyenoord-Lazio, Getty Images

Credit imagine: Getty Images

Faza grupelor Europa League a ajuns la final, în această seară disputându-se meciurile din cea de-a șasea etapă a competiției.
La finalul partidelor, situația din grupa F a atras toate privirile. În această grupă, din care au făcut parte Feyernoord, Midtjylland, Lazio și Sturm Graz, toate cele 4 echipe au acumulat după cele 6 meciuri câte 8 puncte.
Deși Lazio și Sturm Graz erau pe primele locuri înaintea ultimei etape, clasamentul a fost răsturnat în această seară. Olandezii de la Feyenoord au urcat pe locul 1 după ce s-au impus în fața italienilor, cu scorul de 1-0, și și-au asigurat calificarea în optimile Europa League.
De asemenea, danezii de la Midtjylland au învins-o pe Sturm Graz cu scorul de 2-0 și au trecut pe locul 2, obținând biletele pentru 16-imile Europa League, în timp ce Lazio a retrogradat în 16-imile Conference League, iar belgienii au fost eliminați din competiției, încheindu-și sezonul european.
Citește și:

PSG și Benfica, egalitate perfectă în Champions League

O situație similară a fost în grupa H din Champions League, unde PSG și Benfica au încheiat faza grupelor la egalitate perfectă, pentru prima dată în istoria competiției, fapt care a îngreunat procesul de departajare.
În ultima etapă din cadrul grupelor Champions League, PSG s-a impus la Torino, scor 2-1, în fața celor de la Juventus, în timp ce Benfica a câștigat în Israel, 6-1 cu Maccabi Haifa. În urma acestor rezultate înregistrate, Benfica și PSG au încheiat cu câte patru victorii și două remize faza grupelor, acumulând 14 puncte și un golaveraj identic, 16-7.
Așadar, pentru prima dată în istoria celei mai importante competiții intercluburi de pe continent, departajarea s-a făcut după un alt criteriu: numărul golurilor marcate în deplasare.
Benfica a înscris departe de casă de nouă ori, pe când PSG a făcut-o doar de șase ori, fapt care i-a dat câștig de cauză echipei portugheze, care a încheiat pe primul loc grupa, în timp ce campioana Franței s-a clasat pe locul 2.
Turneul ATP Masters de la Paris se vede în săptămâna 31 octombrie - 6 noiembrie 2022 în direct pe Eurosport 2, dar și pe aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
picture

Spectacolul revine pe Eurosport! Turneul Masters de la Paris, în perioada 31 octombrie - 6 noiembrie

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo