Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Victorii pe linie pentru Arsenal! "Tunarii" au obținut biletele pentru primăvara Europa League

Eurosport
DeEurosport

Publicat 20/10/2022 la 22:06 GMT+3

Arsenal și-a continuat parcursul perfect în Europa League și a obținut deja matematic calificarea în primăvara competiției, având maximum de puncte după primele 4 etape. Victima din această seară a fost PSV, care a suferit prima înfrângere în grupă.

Granit Xhaka ist einer der Erfolgsgaranten des FC Arsenal

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Tibi Munteanu
Arsenal a obținut în această seară cel de-al 4-lea succes în cadrul grupei A din UEFA Europa League, după ce a învins la limită PSV, la capătul unui meci controlat de băieții lui Mikel Arteta. Londonezii au acumulat 12 puncte, maximul posibil după 4 etape și și-au obținut biletele pentru primăvara celei de-a doua competiții europene inter cluburi și mai au nevoie de cel puțin un egal pentru a câștiga grupa.

Arsenal este calificată în primăvara Europa League

Grație victoriei obținute în această seară în fața propriilor suporteri, în cadrul rundei a 2-a a fazei grupelor din UEFA Europa League, Arsenal și-a asigurat prezența în fazele eliminatorii ale competiției, fiind cu un pas și jumătate în optimile de finală.
Partida cu PSV a fost dominată autoritar de "tunari", care au punctat o singură dată în această seară prin mijlocașul Granit Xhaka. Elvețianul a marcat în minutul 70 din pasa japonezului Tomiyasu cu un șut din prima din centrul careului olandez, fără nicio șansă pentru portarul Walter Benitez.
Ocazii mari au mai fost la poarta apărată de argentinian, însă Arsenal n-a reușit să înscrie de mai multe ori, fiind la a 3-a partidă consecutivă pe care o câștigă cu același scor, 1-0. A fost suficient pentru aceștia pentru a obține cele 3 puncte în această seară și implicit o calificare în fazele superioare ale competiției, având 5 puncte peste ocupanta locului secund, adversara de astăzi.
Românul Cătălin Cîrjan a fost pe banca de rezerve în confruntarea cu olandezii, la fel cum s-a întâmplat și în alte două meciuri tot din grupele UEL, semn că se află în planurile de viitor ale lui Arteta și se apropie cu pași repezi de un debut pentru echipa din capitala Angliei, poate chiar un debut european.
În următorul meci din grupa de Europa League se vor duela din nou cele două, de data aceasta pe Philips Stadium din Eindhoven, iar dacă englezii vor obține cel puțin un punct, își vor asigura prima poziție în grupă și implicit calificarea direct în optimi.
Citește și:

Arsenal are un singur eșec în întregul sezon

Formația antrenată de Mikel Arteta are un parcurs aproape perfect în noul sezon competițional, fiind pe primul loc în Premier League după 10 etape și pe primul loc și în grupa de UEFA Europa League după 4 jocuri disputate.
Singura partidă în care londonezii n-au obținut cele 3 puncte a fost în derby-ul cu Manchester United, când "diavolii roșii" s-au impus cu 3-1, pe 4 septembrie. De atunci, londonezii au obținut alte 8 victorii consecutive, fiind printre cele mai în formă cluburi de pe întregul continent.
Până la pauza competițională cauzată de desfășurarea Campionatului Mondial din Qatar, Arsenal are un program relativ ușor, urmând să joace în deplasare cu Southampton și PSV, acasă cu Nottingham Forest și Zurich, apoi un duel tare cu Chelsea pe Stamford Bridge și alte două confruntări în Premier League cu Brighton pe Emirates și cu Wolves pe Molineux.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo