Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Xavi: "Am dat peste cel mai greu adversar, din nou"! Ce a spus despre Cristiano Ronaldo

Nicu Savin

Actualizat 07/11/2022 la 17:39 GMT+2

Xavi a oferit o primă reacție, după ce a aflat că Barcelona va juca cu Manchester United în 16-imile Europa League. Antrenorul catalanilor consideră că echipa sa a dat peste cel mai greu adversar posibil și a vorbit la superlativ despre Cristiano Ronaldo, despre care crede că încă poate face diferența, deși nu are o formă de moment foarte bună.

Xavi po wylosowaniu Manchesteru United

Credit imagine: Getty Images

Barcelona este urmărită de ghinion în acest sezon, în ceea ce privește adversarii din cupele europene. Catalanii au avut o grupă infernală în Champions League, cu Bayern Munchen și Inter, și au terminat abia pe locul 3, urmând a juca în 16-imile Europa League.
Sorții au fost din nou "nemiloși" cu Barcelona, care o va întâlni pe Manchester United în primăvara europeană, deși ar fi putut da peste adversari mult mai accesibili. Duelul este fără îndoială capul de afiș al celei de-a doua competiții europene intercluburi, mai ales că cele două echipe au scris istorie în trecut pe plan european.
Citește și:

Xavi, elogii la adresa lui Cristiano Ronaldo

Dacă Barcelona are șanse reale de a câștiga campionatul, echipa lui Ten Hag nu va conta în lupta pentru titlu în Premier League, astfel că e de așteptat să trateze cu maximă seriozitate Europa League, unde un trofeu ar însemna salvarea sezonului.
Vorbind despre tragerea la sorți de azi, Xavi a scos în evidență ghinionul Barcelonei, considerând că Man United este cel mai greu adversar care îi putea ieși în cale.
"Am dat peste cel mai greu adversar, din nou. Manchester United este cel mai dificil rival cu care ne-am fi putut confrunta, dar asta presupune o mare motivție. Este un rival istoric și va fi un duel foarte atractiv. Barcelona nu a câștigat niciodată Europa League și o să încercăm să o facem, este o provocare pentru noi, luptăm pentru titlu", a spus Xavi, citat de Mundo Deportivo.
Antrenorul Barcelonei a vorbit în termeni laudativi despre Manchester United și despre Cristiano Ronaldo: "Nu este vorba doar despre Cristiano. Ten Hag face o treabă grozavă, aș evidenția forța grupului. Pentru mine, Cristiano este un mare jucător, care a marcat o eră în fotbalul mondial și care încă poate face diferența".
De notat că sunt șanse ca Ronaldo să nu mai fie la Manchester United în februarie, atunci când vor avea loc duelurile cu Barcelona din Europa League. Totuși, dacă va rămâne la formația de pe Old Trafford va avea cu siguranță o motivație suplimentară contra grupării blaugrana, cu care s-a duelat de atâtea ori când juca la Real Madrid.
Barcelona și Manchester United s-au confruntat ultima dată în 2019, în sferturile de finală din Champions League. Catalanii s-au impus atunci cu 4-0 la general (1-0 pe Old Trafford și 3-0 pe Camp Nou).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo