Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

AC Milan, calificare en fanfare în sferturile UEL. Villarreal, aproape să facă "imposibilul"

Andrei Nicolae

Publicat 14/03/2024 la 21:50 GMT+2

AC Milan s-a calificat în sferturile Europa League, după ce s-a impus și în returul optimilor de finală în fața Slaviei Praga, scor 3-1. Celelalte trei meciuri din prima parte a serii au oferit s-au dovedit și ele interesante, fie prin prisma rezultatului, fie prin cea a jocului oferit de formațiile din teren.

AC Milan

Credit imagine: Getty Images

AC Milan a învins-o pe Slavia Praga în returul optimilor de finală Europa League, la capătul unei partide controlată total de "rossoneri", scor 3-1. Formația de pe San Siro se impusese și în tur cu 4-2, astfel că rezultatul general al acestei duble a fost un spectaculos 7-3 în favoarea milanezilor.
Echipa lui Stefano Pioli a înscris toate golurile ei din meci în prima repriză, pe tabela de marcaj trecându-se Christian Pulisic, Ruben Loftus-Cheek și Rafael Leao. Cu soarta calificării deja tranșată, Slavia nu a putut decât să înscrie un gol de onoare pe final, grație lui Matej Jurasek.
În urma acestei victorii, AC Milan s-a calificat pentru al doilea sezon la rând în sferturile unei competiții europene. Anul trecut, "rossonerii" erau în Champions League și ajungeau până în semifinalele competiției. Italienii nu au mai fost în sferturile Europa League din sezonul 2001/02, când competiția se numea Cupa UEFA.
Citește și:

Vilarreal, aproape de o revenire fantastică împotriva lui Olympique Marseille

Un meci care nu anunța foarte multe, dar care a fost de-a dreptul "electrizant", a fost cel dintre Vilarreal și Olympique Marseille. În tur, francezi câștigaseră pe Velodrome cu 4-0, astfel că tot ce trebuiau să facă era să își conserve rezultatul pe terenul spaniolilor.
"Submarinul galben" a redus din diferența de la general în prima repriză prin Etienne Capoue, care a stabilit și scorul final al actului inaugural, 1-0. Ulterior, Vilarreal a continuat să atace și a mai înscris o dată prin Alexander Sorloth, în minutul 54. Ibericii le-au dat emoții serioase celor de la Marseille, când în minutul 86 au înscris golul de 3-0, prin Yerson Mosquera.
În acel moment, Vilarreal era la un singur gol distanță de a împinge partida în prelungiri. Visurile fanilor de pe Estadio de la Ceramica s-au năruit în prelungiri, când francezii au marcat prin Jonathan Clauss și au tranșat soarta calificării, scor final 3-1.

West Ham și Benfica s-au calificat și ele

În celelalte două partide din returul optimilor, West Ham și Benfica au obținut și ele "biletele" către următoarea fază a competiției. "Ciocănarii" au întors pe teren propriu avantajul de un gol al lui Freiburg și i-au învins pe nemți cu 5-0. Lucas Paqueta, Jarrod Bowen, Aaron Cresswell și Mohammed Kudus (x2) au adus victoria englezilor.
În celălalt meci, Benfica a învins-o la limită pe Ranger, scor 1-0, după ce în tur cele două formații remizaseră în Portugalia. Rafa Silva a fost omul care a adus calificarea lusitanilor, care s-au calificat astfel în sferturi.
Primele rezultate ale serii în returul optimilor Europa League
  • Slavia Praga - AC Milan 1-3
  • West Ham - Freiburg 5-0
  • Villarreal - Olympique Marseille 3-1
  • Rangers - Benfica 0-1
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol