Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Milan, ca și calificată în optimile Europa League! Surpriză imensă la Braga! Toate rezultatele serii

Nicu Savin

Actualizat 16/02/2024 la 00:07 GMT+2

În această seară sunt programate partidele tur din 16-imile Europa League. În 7 din cele 8 partide s-au marcat cel puțin două goluri, singura remiză albă înregistrându-se la duelul dintre Lenns și Freiburg. AC Milan și Sporting sunt două dintre favoritele care și-au asigurat în mare măsură calificarea, în timp ce șocul serii a avut loc la Braga, unde Qarabag s-a impus cu 4-1.

Loftus Cheek esulta per il gol in Milan-Rennes - Europa League 2023/2024

Credit imagine: Getty Images

UPDATE | S-au terminat și ultimele 4 meciuri ale zilei. Pe San Siro, AC Milan a făcut instrucție cu Rennes și s-a impus cu 3-0, luând o opțiune serioasă pentru calificarea în optimi. O dublă a lui Ruben Loftus-Cheek (min. 32 și 48) și un gol al lui Rafa Leao (min.53) au asigurat victoria confortabilă a italienilor.
Singurul meci al serii în care nu s-a marcat a fost cel dintre Lens și Freiburg, iar cel mai neașteptat rezultat a fost victoria celor de Qarabag la Braga. Azerii au avut 4-1, dar portughezii au marcat pe final un gol care le mai oferă ceva speranțe la calificare.
La Lisabona, Benfica a avut nevoie de două penalty-uri pentru a trece la limită de Toulouse, scor 2-1. Di Maria le-a transformat pe ambele, ultimul în al 9-lea minut suplimentar. Între cele două reușite de la puncul cu var ale argentinianului, Desler a a înscris pentru francezi, care în ciuda eșecului păstrează șanse la optimi.
Toate rezultatele serii în Europa League
  • Galatasaray - Sparta Praga 3-2
  • Șahtior Donetsk - Olympique Marseille 2-2
  • Feyenoord - AS Roma 1-1
  • Young Boys - Sporting 1-3
  • AC Milan - Rennes 3-0
  • Braga - Qarabag 2-4
  • Benfica - Toulouse 2-1
  • Lens - Freiburg 0-0
Știrea inițială
După ce marți și miercuri iubitorii fotbalului s-au delectat cu primele meciuri din optimile Champions League, astăzi au revenit în prim plan și celelate două competiții intercluburi, Europa League și Conference League. În Europa League, drumul spre finala de la Dublin va începe abia din optimi pentru echipele care au câștigat cele 8 grupe, iar lor li se vor alătura cele 8 formații care vor trece de 16-imi.
Fiecare dublă manșă din această fază a competiției aduce față în față câte o echipă care a terminat pe locul 3 în grupele Champions League și una care a fost a 2-a în grupele Europa League. De la ora 19:45 s-au jucat 4 dintre cele 8 meciuri ale serii, iar spectacolul a fost unul de înalt nivel.
Toate cele 8 echipe implicate au marcat și numai una este cu un pas în optimi. E vorba de Sporting, care s-a impus cu 3-1 pe terenul elvețienilor de la Young Boys Berna. Lusitanii au deschis scorul în minutul 31 prin autogolul lui Amenda, iar Viktor Gyokeres a majorat avantajul oaspeților, trasformând un penalty în minutul 41. La numai un minut distanță, Filip Ugrinic a redus din diferență, dar gruparea portugheză s-a desprins din nou la două goluri în minutul 48, după reușita lui Goncalo Inacio. S-a terminat 3-1 și Sporting are toate șansele să avanseze în runda următoare.

Mauro Icardi, eroul lui Galatasaray în duelu cu Sparta Praga din Europa League

Cel mai nebun meci al serii, până acum, a avut loc la Istanbul, între Galatasaray și Sparta Praga. Turcii au condus cu 1-0, după reușita lui Demirbay din minutul 19, dar s-au văzut egalați imediat după pauză (min.47), Preciado fiind cel care a înscris pentru cehi.
În minutul 61, gazdele au revenit în avantaj, după autogolul lui Krejci, dar după numai un minut Victor Nelsson a primit roșu direct și Galata a rămas în 10. Turcii au rezistat foarte puțin în aceste condiții și în minutul 55 Jan Kuchta a egalat din pasa lui Preciado. În minutul 81, egalitatea de pe tabelă a fost dublată și de cea numerică, după ce Rynes a văzut al doilea galben.
Încurajați frenetic de un mare număr de fani, cei de la Galata au forțat pe final, iar eforturile le-au fost răsplătite. În minutul 92+1, Mauro Icardi, care a pasat decisiv la primul gol și l-a provocat pe al doilea, a marcat golul victoriei, după o pasă a lui Yilmaz. Astfel, totul se va juca în returul de la Praga, dar impresia generală a fost că cehii au irosit o șansă mare de a deveni favoriți cerți la calificare.
Probabil cel mai tare meci al serii, măcar dacă ne raportăm la numele echipelor, a fost cel dintre Feyenoord și AS Roma. Duelul de pe De Kuip a însemnat o reeditare a finalei Conference League din 2022 (1-0 pentru Roma), dar și a dublei din sferturile Europa League de anul trecut, când capitolini au mers mai departe după 4-2 la general (după prelungiri în meciul retur).
Și de această dată, rezultatul le-a fost favorabil italienilor. Feyenoord a condus cu 1-0 la pauză, după reușita lui Igor Paixao din prelungirile primei reprize. Echipa lui De Rossi a ieșit la atac în partea secundă, iar Romelu Lukaku a egalat în minutul 67, după care cele două echipe s-au preocupat mai mult de apărare și s-a terminat 1-1. Astfel, totul se va decide în duelul de săptămâna viitoare de pe Olimpico, unde Roma este o forță greu de învins.
Tot la retur se va stabili și calificata din dubla Șahtior Donetsk - Olympique Marseille. Prima manșă s-a jucat la Hamburg și s-a terminat nedecis, scor 2-2. La pauză a fost 0-0, dar partea secundă a oferit un spectacol agreabil. Aubameyang a deschis scorul în minutul 64, dar Mykola Matviienko a egalat pentru ucraineni la numai 4 minute distanță. OM părea că a marcat golul victoriei în minutul 90, când Iliman Ndiaye a făcut 2-1 pentru oaspeți, însă campioana Ucrainei a avut puterea să revină din nou și Eguinaldo a stabilit scorul final în minutul 90+3.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol