Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Leverkusen, scenariu de film în Europa League! Nemții erau eliminați în minutul 92. Ireal cât s-a terminat meciul

Maria Olteanu

Publicat 15/03/2024 la 00:17 GMT+2

Bayer Leverkusen, liderul la zi de campionatul Germaniei, a fost protagonista unui meci absolut epic în optimile de finală din Europa League. După 2-2 în manșa tur cu Qarabag, nemții au fost la câteva minute de eliminare, dar au marcat două goluri după minutul 92 și s-au calificat în sferturi.

Bayer Leverkusen - Qarabag Agdam

Credit imagine: Getty Images

Bayer Leverkusen a reușit, de departe, cea mai tare calificare în sferturile de finală din cea de-a doua competiție din punct de vedere valoric din Europa.
Liderul din Bundesliga a avut un joc dramatic, cu răsturnări de scor și o trecere ireală de la agonie la extaz.
Cu o serie admirabilă, de 36 de meciuri fără înfrângere în toate competițiile, Leverkusen a scăpat ca prin urechile acului de eșec. În tur, în Azerbaidjan, meciul se terminase 2-2, iar totul urma să se decidă în manșa retur, din Germania.
În fața propriilor fani, nemții au fost aproape eliminați din competiție, dar s-au reinventat din propria cenușă și au găsit resursele pentru a marca de două ori după minutul 92, două goluri cât o calificare în sferturile Europa League.

Leverkusen, de 37 de meciuri neînvinsă, continuă seria fabuloasă

Primul gol al serii a fost marcat de Qarabag, în minutul 58, azerii preluând conducerea la general. Nemții, cu presiunea uriașă pe umeri, aveau misiunea să restabilească egalitatea și au primit ajutor de la adversari, care au rămas în inferioritate numerică, în minutul 63, atunci când Cafarguliyev a fost eliminat.
În 10 oameni, Qarabag a făcut 2-0, așternând liniștea peste arena liderului din Germania, a cărui misiunea devenise extrem de complicată cu 20 de minute înainte de final.
Frimpong a marcat în mai puțin de 5 minute și a redus ecartul, dar nemții mai aveau nevoie de încă un gol, pentru a împinge partida în prelungiri.
Minutele din final au trecut însă în favoarea vizitatorilor, care în minutul 92 erau calificați în sferturi.
Leverkusen a crezut până la capăt în șansa ei, iar ultimele minute adiționale ale duelului au fost absolut dramatice, cu o revenire ireală a gazdelor, care își păstrează seria de invincibilitate, ajunsă acum la 37 de meciuri.
În minutul 93, Schick a făcut 2-2, dar ceea ce a urmat a fost absolut nebun. Același Schick a declanșat fiesta în minutul 90+7, marcând golul victoriei, al serii, al calificării, care a venit după un joc extrem de complicat pentru liderul Bundesligii.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo