Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Liverpool, "anesteziată" de Atalanta în Europa League. "Cormoranii" suferă prima înfrângere pe Anfield după un an

Andrei Nicolae

Publicat 11/04/2024 la 23:58 GMT+3

Atalanta a învins-o pe Liverpool în deplasare în manșa tur a sferturilor Europa League și a luat o opțiune serioasă pentru calificarea în semifinale. În celelalte dueluri din cea de-a doua competiție continentală intercluburi, AS Roma a învins-o pe AC Milan, Benfica pe Marseille și Bayer Leverkusen a remizat cu West Ham.

Scamacca a segno in Liverpool-Atalanta

Credit imagine: Getty Images

Seara de joi a oferit meciuri spectaculoase în manșa tur a sferturilor Europa League, iar "capul de afiș" a fost partida dintre Liverpool și Atalanta. Duelul "de foc" dintre cele două echipe a fost extrem de spectaculos, oferind faze importante încă din primele minute. Formația din Bergamo a atacat prima, iar Pasalic a fost extrem de aproape să deschidă scorul, însă Kelleher s-a opus incredibil.
Liverpool a replicat cu două ocazii uriașe câteva minute mai târziu. Prima dată, Nunez nu l-a învins pe Musso dintr-o poziție ideală, după care Harvey Eliott a nimerit bara transversală cu un șut violent. Golul a venit până la urmă la poarta lui Liverpool, după ce Gianluca Scamacca a deschis scorul în minutul 38.
Italianul a stabilit astfel și scorul final al primei reprize, 1-0 în favoarea italienilor. După revenirea de la cabine, tot formația din Serie A a punctat prin același Scamacca în minutul 60.
Citește și:

Liverpool suferă prima înfrângere din acest sezon pe Anfield. Atalanta o răpunde pe formația din Merseyside

În minutul 78, Liverpool a băgat mingea în poartă, însă golul lui Salah a fost anulat pe motiv de offiside. La doar 2 minute de la acel moment, Pasalic a marcat golul al treilea al Atalantei și a stabilit scorul final al partidei, 3-0.
Astfel, "cormoranii" au suferit prima înfrângere din acest sezon pe propriul teren. Liverpool nu mai pierduse pe Anfield din martie 2023, de la un meci din optimile UCL contra lui Real Madrid.
În celelalte dueluri din sferturile Europa League, AS Roma a învins-o pe AC Milan în duelul 100% italian grație lui Mancini, Bayer Leverkusen și-a păstrat invincibilitatea și a câștigat cu West Ham pe final de meci, iar Benfica s-a impus în fața lui Olympique Marseille cu 2-1.
Meciurile retur ale sferturilor Europa League se joacă pe 18 aprilie, săptămâna viitoare.
Rezultatele serii în turul sferturilor EL:
  • Liverpool - Atalanta 0-3
  • Benfica - Marseille 2-1
  • AC Milan - AS Roma 0-1
  • Bayer Leverkusen - West Ham 2-0
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol