Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Liverpool, OUT din Europa League. Bayer Leverkusen a doborât un record istoric în Top 5 Campionate

Andrei Nicolae

Actualizat 19/04/2024 la 00:56 GMT+3

Liverpool și-a luat "adio" de la dorința de a cuceri Europa League, după ce a fost eliminată de Atalanta cu scorul general de 3-1. Tabloul semifinalelor pentru cea de-a doua competiție europeană este aproape complet, italienii urmând să dea piept cu Olympique Marseille, în timp ce AS Roma o va înfrunta pe Bayer Leverkusen.

Mohamed Salah of Liverpool FC reacts dejectedly during the UEFA Europa League 2023/24 Quarter-Final second leg match between Atalanta and Liverpool FC at Stadio di Bergamo on April 18, 2024 in Bergamo, Italy

Credit imagine: Getty Images

Liverpool a fost eliminată din Europa League de către Atalanta, după ce "cormoranii" nu au reușit să întoarcă victoria din tur a formației din Bergamo. Condusă la general cu 3-0, jucătorii lui Jurgen Klopp au început perfect misiunea revenirii și au deschis scorul în minutul 7, prin Mohamed Salah.
Echipa din Premier League a continuat să atace imediat după ce a deblocat tabela, însă golul nu a venit. Luis Diaz și Salah și-au mai trecut în cont ocazii în prima repriză, în timp ce italienii au replicat printr-un gol anulat al lui Teun Koopmeiners pe motiv de offisde.
În partea secundă, Liverpool a fost mai absentă, părând că nu are totuși forța să realizeze o nouă "minune", după cea de la Istanbul din finala UCL și cea de pe Anfield contra Barcelonei. Atalanta nu a mai înscris nici ea, astfel că "dubla" s-a încheiat cu scorul de 3-1 la general în favoarea echipei lui Gian Piero Gasperini, care va da piept în "careul de ași" cu Marseille.
Citește și:

Leverkusen a fost aproape să sufere prima înfrângere după 43 de meciuri

Pe cealaltă parte de tablou, West Ham a fost aproape să realizeze un lucru incredibil și să încheie seria invincibilă a lui Bayer Leverkusen. "Ciocănarii" au deschis scorul pe London Stadium și au avut câteva ocazii de a face 2-0 și a egala la general, însă acest lucru nu s-a întâmplat. Într-un stil devenit deja caracteristic, "aspirinele" au demonstrat că nu pierd atât de ușor și au egalat pe final, tranșând practic și soarta calificării.
Elevii lui Xabi Alonso au ajuns la 44 de meciuri fără înfrângere și s-au calificat în semifinale, unde urmează să dea piept cu AS Roma, care a învins-o pe AC Milan și în retur în duelul 100% italian. Bayer a setat astfel un nou record, devenind echipa din "Top 5 Campionate" cu cea mai lungă serie de meciuri fără înfrângere, doborând recordul setat de Juventus între 2011 și 2012.
Rezultatele serii în sferturile UCL
  • AS Roma - AC Milan 2-1 (3-1 la general)
  • Atalanta - Liverpool 0-1 (3-1 la general)
  • West Ham - Leverkusen 1-1 (1-3 la general)
  • Olympique Marseille - Benfica (2-2 la general, Marseille s-a impus la loviturile de departajare)
Tabloul semifinalelor Europa League
  • Olympique Marseille - Atalanta
  • AS Roma - Bayer Leverkusen
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol