Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Premieră pentru Jurgen Klopp în meciul cu Sparta Praga: "I-am spus să stea locului"

Eurosport
DeEurosport

Publicat 15/03/2024 la 12:59 GMT+2

Jurgen Klopp a avut parte de de o seară perfectă în Europa League, echipa sa câștigând cu 6-1 împotriva cehilor de la Sparta Praga. Totuși, antrenorul neamț a fost nevoit să facă ceva în premieră, în urma accidentării lui Bobby Clark.

Klopp IV Pre-match

Credit imagine: Eurosport

Articol scris de Daniel Kerekes
Liverpool a câștigat returul din optimile Europa League împotriva Spartei Praga cu un scor de tenis, 6-1. "Cormoranii" aveau 4-0 încă din minutul 13, iar echipa antrenată de Jurgen Klopp s-a calificat într-un final în faza sferturilor cu scorul general de 11-2.
Antrenorul neamț a dezvăluit la finalul partidei că a fost nevoit să îi spună lui Mohamed Salah să nu mai coboare în defensivă. Odată cu accidentarea tânărului Bobby Clark, Klopp nu a mai avut cum să-l înlocuiască pe egiptean, care nu ar fi trebui să joace toate minutele, având în vedere că a fost titular pentru prima oară, după accidentarea de la Cupa Africii:
"Mo are o poveste specială, nu era stabilit să joace 90 de minute, însă mi-a fost clar că Bobby trebuie schimbat.I-am spus să stea locului. Cred că este pentru prima dată când i-am spus unui jucător 'încetează să te aperi, nu mai alerga în acea direcție'. Este foarte experimentat", a declarat Klopp, la finalul partidei.
Citește și:

Salah, bornă istorică în tricoul lui Liverpool

În "ploaia" de goluri de pe Anfield s-a evidențiat o reușită, cea a lui Mohamed Salah, care a bifat o bornă unică în istoria clubului de pe Merseyside. Atacantul egiptean a devenit primul jucător al lui Liverpool care marchează cel puțin 20 de goluri în toate competițiile, în 7 sezoane consecutive. Nicio altă legendă a clubului nu a reușit o asemenea performanță.
Mohamed Salah a ajuns pe Anfield în 2017, iar de atunci egipteanul a marcat constant peste 20 de goluri pentru Liverpool în fiecare sezon. Totodată, acesta este cel mai bun marcator african în competițiile europene, și câștigător a 3 titluri de golgheter în Premier League.
Salah a reușit să marcheze al 20-lea său gol din acest sezon la prima titularizare din ianuarie încoace. Ajuns la 31 de ani, acesta a suferit o accidentare la Cupa Africii pe Națiuni, care l-a ținut departe de teren aproape o lună. Egipteanul a acuzat o recidivă la primul meci de la accidentare, împotriva lui Brentford, în urma căreia a mai stat pe tușă două săptămâni.
Cel mai probabil, Salah va fi titular și în următorul meci al lui Liverpool, din sferturile Cupei Angliei. "Cormoranii" vor disputa un adevărat derby în FA Cup, împotriva marii rivale Manchester United. Capul de afiș al sferturilor se va disputa duminică, 17 martie, de la ora 17:30.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo