Liverpool, Manchester United și Real Madrid sunt cluburile care au alcătuit planul și au demarat negocierile pentru organizarea noii competiții, în parteneriat cu FIFA.
Potrivit Sky Sports, vor fi alocate 6 miliarde de dolari pentru organizarea European Premier League, competiție care va include 16 sau 18 echipe de top din primele 5 ligi ale Europei - Premier League, La Liga, Serie A, Bundesliga și Ligue 1.
Englezii anunță că peste 12 echipe și-au anunțat deja interesul de a participa în noua ligă care i-ar crea o concurență uriașă prestigioasei competiții UEFA Champions League. Jurnaliștii englezi merg chiar mai departe și spun că "Liga Campionilor va fi detronată de noua competiție".
Fotbal
OFICIAL | Mario Balotelli revine în naționala Italiei, înainte de meciurile de baraj pentru CM
ACUM 2 ORE
Data de start provizorie pentru primul sezon al European Premier League este 2022. Meciurile ar urma să se desfășoare în sistem tur-retur, în timpul stagiunii europene obișnuite. La finalul sezonului regulat, primele echipe clasate în clasamentul European Premier League vor disputa meciuri eliminatorii pentru a fi stabilită campioana.
Premiile puse în joc vor ajunge la sute de milioane de lire în fiecare an.

European Premier League, competiția care poate detrona UEFA Champions League

Un anunț oficial din partea organizatorilor va fi făcut, cel mai probabil, la finalul lunii. În continuare, cluburile și oficialii FIFA vor încerca să găsească cele mai bune soluții prin care noua competiție să devină competiția etalon din fotbalul european.
Potrivit Sky Sports, persoanele angrenate în noul proiect au caracterizat European Premier League drept "posibil cel mai important pas din istoria modernă a fotbalului".
Din Premier League, pe lângă Liverpool și Manchester United - care au venit cu ideea - au mai fost invitate în noua competiție Arsenal, Chelsea, Manchester City și Tottenham, celelalte cluburi din "TOP 6". Interesant este că Anglia ar urma să primească numai 5 locuri în noua competiție, motiv pentru care unul dintre granzii din Premier League nu va putea participa. Momentan nu se știe cum se va lua această decizie delicată.
Potrivit presei internaționale, Barcelona și Atletico Madrid - celelalte două cluburi gigantice din La Liga - au fost deja și ele invitate să participe, precum și PSG, Juventus și Bayern Munchen, echipele care au dominat campionatele din Franța, Italia și Germania în ultimii ani.
JP Morgan, celebra bancă de pe Wall Street, va finanța noua competiție, urmând să-și recupereze investiția în viitor, în principal prin sume obținute din drepturile TV. În același timp, mai multe bănci importante sunt așteptate să se implice în susținerea European Premier League, care are potențialul să devină una dintre cele mai scumpe competiții sportive din istorie, anunță Sky Sports.
Premier League
Claudio Ranieri a fost demis de la Watford după doar 112 zile!
ACUM 2 ORE
Romanian Liga I
Încă un jucător român ajunge lângă Deian Sorescu în Polonia. Transfer de 600.000 de euro
ACUM 3 ORE