Artcol scris de Bogdan Enache, de la footballscouting.ro
De mai bine de 10 ani Manchester United obișnuiește să recruteze fotbaliști din America de Sud, tinere speranțe de care mulți dintre microbiști nici măcar nu au auzit până în momentul transferului. Pe Facundo Pellistri îl putem încadra pe această listă.
Uruguayanul în vârstă de 18 ani a impresionat la echipele de juniori a echipei Penarol, unde a jucat peste 30 de meciuri și la prima echipă. Deși este jucător de picior drept, preferă să evolueze ca inside forward în banda dreaptă, situație puțin atipică pentru fotbalul moden. De asemenea poate juca foarte bine ca aripă stânga, dar și atacant secund.
Premier League
Câți bani încasează fiecare club din Premier League pentru locurile ocupate la finalul sezonului
ACUM UN MINUT
Este un jucător exploziv, îndragostit de minge ce nu ratează nicio ocazie de a dribla adversarul, căutând permanent duelurile unu la unu. Măsurând doar 1,72m acesta impresionează prin modul în care protejează mingea șitehnica în regim de viteză, fiind greu de deposedat.

Facundo Pellistri, versatilitate ofensivă

Din punct de vedere tactic, a fost utilizat cel mai des în sistemele 4-3-3 și 4-2-3-1, poziția din teren ce îl pune în valoare cel mai mult fiind de mijlocaș de bandă dreapta, în partea stângă a atacului arătând de multe ori incapacitatea de a utiliza piciorul de sprijin – stângul.

Facundo Pellistri, speranța Uruguayului

Facundo Pellistri este la primul sezon în Premier League, diferențele fotbalistice și culturale făcând ca periaoda de adaptare să fie puțin mai mare, motiv pentru care până în acest moment a evoluat doar în Premier League 2. Gândindu-ne la concurența nu tocmai acerbă din banda dreapta a Diavolilor, acolo unde se luptă pentru postul de titular cu Mason Greenwood și Daniel James, șansele ca acesta să debuteze în turul campionatului par destul de mari.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.

EUROSCOUT, a zecea ediție, cu Bogdan Enache

Fotbal
Phil Foden, cel mai bun tânăr jucător din Premier League
ACUM 25 MINUTE
Romanian Liga I
Roland Niczuly, despre cum s-a transformat Sepsi în acest sezon și despre planuri de viitor
ACUM 3 ORE