Articol scris de Cătălin Furculescu (footballscouting.ro)
Salah, Mane, Firmino – este un trio aproape imposibil de schimbat, indiferent de forma de moment prin care trece o echipă, dar Harvey Elliott a reușit să fure câteva minute într-un sezon în care Liverpool era deținătoarea en-titre a Champions League, și alerga de una singură în maratonul Premier League.
Așadar, cât de bun trebuie să fie un puști de 16 ani pentru a putea juca, chiar și puțin, într-o echipăde asemenea nivel? Începem să primim răspunsul la această întrebare acum, când, după un an ținut la Melwood pe langă starurile lui Liverpool, aceasta a fost împrumutat la Blackburn, pentru a arăta ce a deprins, ce știe să facă, dar, mai ales, pentru a crește în valoare.
Premier League
#OleOut, doar o chestiune de timp, după 0-5 cu Liverpool. Marele favorit să vină pe banca lui United
ACUM 5 ORE
Deși joacă extremă dreapta de picior stâng, acesta prefera săintre mai puțin în centru pentru a finaliza, tehnica pe care o deține permițându-i să ramană in bandă de unde poate scoate din joc adversarii prin dribling, fiind astfel un servant ci nu un marcator.

#Euroscout Harvey Elliott, bijuteria de pe Anfield

Harvey Elliott, viitorul lui Liverpool

Ca orice tânăr fotbalist, încă nu și-a dezvoltat o forță fizică ce i-ar putea facilita câștigarea duelurilor cu durii fundași din Championship, rezistența fizica nefiind însă o problema, acesta reușește să stea sus, în pressing, meci de meci, o calitate foarte apreciată de Jurgen Klopp, în perspectiva unui potențial viitor pe Anfield.
Momentan, adolescentul de 17 ani este cotat la 8 milioane €, cotă care va crește indubitabil odată cu prestațiile constant bune pe care le are la Blackburn. După un sezon convingător în Championship, este foarte probabil ca Liverpool să-l împrumute în prima ligă engleză sezonul viitor, un mediu superior în care Elliot își poate ridica nivelul.
În sezonul actual, are 4goluri și 9 pase de gol, 3 goluri fiind reușite din poziția de extremădreapta, unul din cea de mijlocaș ofensiv, o pasă de gol venind și într-un meci în care a fost folosit extremă stânga, bifând printre altele și un meci ca mijlocaș central, denotând de aici polimorfismul său ca fotbalist, fiind capabil să acopere diferite posturi.
Puteți citi și: #Euroscout Octavian Popescu, steaua de la FCSB
#Euroscout Arnaud Kalimuendo, din fabrica de talente de la PSG
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.

EUROSCOUT, a 23-a ediție, cu Cătălin Furculescu

Premier League
Solskjaer, discurs halucinant după United - Liverpool 0-5. Declarații ridicole
ACUM 6 ORE
Premier League
Klopp, genial, după 5-0 pe terenul lui United: "Rezultat nebun". Ce le-a spus jucătorilor la pauză
ACUM 7 ORE