Mohammed Ihattaren s-a născut în Utrecht în 2002 din părinți marocani. Deși a crescut în Utrecht, Ihattaren și familia sa s-au mutat la Eindhoven, unde a fost remarcat de scouterii lui PSV pentru talentul său.
Acesta a ajuns în centrul atenției la Campionatul European UEFA U-17 din 2018, unde la 16 ani neîmpliniți a ajutat Olanda să devină pentru a treia oară campioană, fiind selecționat și în echipa turneului. Performanțele sale nu au trecut neobservate, întrucât o serie de cluburi au devenit interesate de el.
Dar adolescentul a ales să semneze primul său contract profesional cu PSV, respingând cluburi precum Chelsea, Barcelona sau Inter, printre altele.
Fotbal
Moment istoric: Legendarul Guus Hiddink a anunțat că se retrage din activitate
10/09/2021 LA 08:23

#EuroScout Mohammed Ihattaren, copilul minune al Olandei

Fie că a jucat mijlocaș central sau ofensiv, fie extremă dreapta, cu un picior stâng magic ce le aduce aminte fanilor din Eredivisie de alt jucător marocan, Hakim Ziyech, Ihattaren pur și simplu a încântat.

Ihattaren, cifre impresionante în toate competițiile

În sezonul trecut a jucat 34 de meciuri pentru PSV, înscriind 9 goluri și oferind 9 assisturi, fiind titularizat de multe ori în dauna lui Erick Gutierrez pentru care PSV a plătit 6 milioane de euro. Acest lucru arată câtă încredere are clubul în el să se dezvolte.
Totul culminând cu selecția la naționala mare a Olandei pentru dubla cu Polonia și Italia din Uefa Nations League.
Text: Evelin Gheorghiță, footballscouting.ro
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.

EUROSCOUT, a doua ediție, cu Evelin Gheorghiță

Fotbal
Griezmann, transferat cu un minut înainte de deadline. Povestea de film a mutării
01/09/2021 LA 05:53
Scottish Premiership
Ianis Hagi, la reducere! Câți bani vrea Rangers în schimbul românului după eliminarea din UCL
21/08/2021 LA 09:06