Diego Armando Maradona a fost o legendă și o icoană a fotbalului mondial. Adorat și venerat în fiecare colț al planetei, "El Pibe D'Oro" a fost una dintre cele mai importante figuri din lumea fotbalul și a sportului în general, dar și un adevărat fenomen social. Un fotbalist fabulos, dar și un personaj controversat, Maradona a atras toate privirile prin acțiunile sale, atât prin cele de pe teren, cât și prin cele din afara lui.
Timp de mai bine de o oră, fanii Eurosport se vor putea bucura de povestea acelor capitole cheie, care au influențat viața lui Maradona atât la nivel sportiv, cât și personal. Pornind de la perioada în care a evoluat pentru Boca Juniors, transferul la Barcelona și mai apoi descinderea de la Napoli, cu tot ce a însemnat acesta pentru întreaga Italie, și ajungând până la celebrul gol marcat cu mâna în poarta Angliei la Mondialul mexican din 1986, fanii vor putea savura povestea celui care a fost cel mai iubit fotbalist din istorie. Și, chiar dacă a fost un personaj controversat în afara stadioanelor, Maradona a spus întotdeauna clar că "mingea nu pătează".
https://i.eurosport.com/2010/05/25/610877.jpg
Cupa Mondială FIFA
Victoriile Argentinei de la Cupa Mondială, sărbătorite în fosta casă a lui Maradona
IERI LA 19:54

De la origini, până la titlul de campion mondial

Ce au în comun un băiat care joacă fotbal pe o stradă din Villa Fiorito și proprietarul unei cantine din Napoli? Ce au în comun 500 de oameni care sărbătoresc Crăciunul pe 30 octombrie? Toate astea le veți putea descoperi în documentarul "Loving Maradona".
Despre figura lui Diego s-a discutat enorm, influența sa asupra fotbalului fiind una imensă, transformată în timp într-un fenomen de masă. Rivalii au fost fascinați mereu de mișcările lui Maradona de la încălzire, dar au experimentat în comun mâhnirea pe care acesta le-o provoca imediat după fluierul de start al meciurilor.
Originile sale dintr-un cartier sărac al Buenos Aires-ului, relația sa cu Grondona și Luca, legătura sa cu Fidel Castro, scandalul de dopaj de la Cupa Mondială din 1994, precum și fundamentul "Bisericii Maradoniene" își au și ele locul în acest film. Un documentar care conține mărturii ale tuturor protagoniștilor, inclusiv cele ale lui Maradona, dar și cele ale prietenilor, familiei sau ale marelui Pele, considerat cel mai mare rival al argentinianului la titlul de "cel mai bun jucător din istorie".
"Loving Maradona" este un film de neratat pentru iubitorii sportului în general și ai fotbalului în special, pentru a afla parcursul unuia dintre cei mai mari fotbaliști ai tuturor timpurilor, care a plecat de la cel mai jos nivel și a ajuns să cucerească întreg Mapamondul.
Documentarul "Loving Maradona" va fi difuzat pe Eurosport 1 luni seară, de la ora 0:00, după partida de Premier League dintre Chelsea și West Ham. Documentarul va putea fi urmărit și marți, de la ora 16:00, tot pe Eurosport 1.
https://i.eurosport.com/2020/12/18/2957487.jpg
Fotbal
Cum arată topul celor mai scumpe transferuri din istorie raportat la inflație! Neymar nu e în top 7
06/12/2022 LA 16:39
Cupa Mondială FIFA
Cine sunt favoriții la titlul de Fotbalistul turneului după faza grupelor! Ronaldo nu prinde top 10
02/12/2022 LA 18:20