Echilibrul a stat la baza tuturor confruntărilor din sferturile de finală ale Campionatului Mondial din Canada. Deși porneau ca mari favorite împotriva jucătoarelor din China, componentele naționalei Statelor Unite au obținut o victorie la limită: doar golul lui Lloyd din debutul reprizei secunde a făcut diferența. Mergând mai departe, adversarele americancelor s-au ales în urma unui meci decis la loviturile de departajare. Astfel, Germania și Franța au încheiat primele 90 de minute la egalitate, 1-1, pentru ca timpul suplimentar să nu mai aducă nicio modificare pe tabelă. La 11 metri, toate cele 5 jucătoare desemnate din echipa Germaniei au marcat în timp ce Lavogez a fost singura care a ratat.
1-0 a fost și scorul care a desemnat a treia semifinalistă, Japonia impunându-se astfel împotriva Australiei. Ivabuchi a semnat reușita niponelor când mai erau 3 minute din timpul regulamentar. Trebuie menționat faptul că australiencele au fost performerele din optimi, fază în care au eliminat puternica națională a Braziliei. Ultima echipă care a mers mai departe s-a ales în urma unui meci jucat în fața a peste 50 de mii de spectatori: Anglia s-a impus cu 2-1 împotriva naționalei țării gazdă.
Japonia este campioana mondială în exercițiu, titlu câștigat în urmă cu 4 ani împotriva Statelor Unite. Meciul jucat la Frankfurt, pe 17 iulie 2011, s-a decis la loviturile de departajare. A fost 2-2 după primele 90 de minute pentru ca Japonia să se impună cu 3-1 după penalty-uri. Cu o zi înainte, Suedia câștigase cu 2-1 finala mică împotriva Franței.
Liga
Ansu Fati trăiește un coșmar fără sfârșit! Decarul Barcelonei s-a "rupt" din nou! Cât va absenta
ACUM 21 MINUTE
Semifinalele CM de fotbal feminin sunt transmise în direct pe Eurosport:
- Statele Unite vs Germania, marți noaptea de la ora 1.45 (plus avancronica)
- Japonia vs Anglia, miercuri noaptea de la ora 1.45 (plus avancronica)
Meciurile de la mondialul din Canada se văd Live online pe Player.
Liga
VIDEO | Golul începutului de an a fost reușit de brazilianul de 15 ani dorit insistent de Barcelona
ACUM O ORĂ
Liga
Ancelotti a răbufnit după meciul Realului din Cupa Regelui: "Trebuie să se trezească! E o prostie"
ACUM 2 ORE