Japonia este campioana mondială în exercițiu, titlu câștigat în urmă cu 4 ani chiar împotriva Statelor Unite. Meciul jucat la Frankfurt, pe 17 iulie 2011, s-a decis la loviturile de departajare. A fost 2-2 după primele 90 de minute pentru ca Japonia să se impună atunci cu 3-1 după penalty-uri. Cu o zi înainte, Suedia câștigase cu 2-1 finala mică împotriva Franței.
În încercarea de a-și păstra trofeul, fotbalistele nipone au avut evoluții constant bune la mondialul ce se desfășoară în Canada. A fost mai întâi punctajul maxim din grupe (victorii pe linie cu Elveția, Ecuador și Camerun) plus succesele din faza eliminatorie cu Olanda, Australia și Anglia. Toate aceste 3 confruntări au fost câștigate la limită, dar în timpul regulamentar. Semifinala cu Anglia are o poveste aparte: Myiama a marcat din penalty în minutul 33 iar Williams a restabilit egalitatea pentru britanice 7 minute mai târziu. Meciul a fost decis de autogolul lui Bassett, din al doilea minut al prelungirilor.
De partea cealaltă, Statele Unite au încheiat grupa D cu 7 puncte: victorii cu Australia și Nigeria plus remiza cu Suedia. A urmat succesul din optimi contra Columbiei (2-0) și un meci extrem de dificil în sferturi, doar 1-0 în fața Chinei. Se aștepta apoi o confruntare grea cu Germania însă victoria Statelor Unite a fost clară: 2-0, goluri marcate de Lloyd și O`Hara.
Liga
Luka Modric, gest emoționant după remiza lui Real cu Elche din campionat
ACUM 24 MINUTE
Finala Campionatului Mondial de fotbal feminin are loc la Vancouver. Eurosport va transmite în direct meciul dintre Statele Unite și Japonia, duminică noaptea de la ora 2.00. Avancronica partidei începe cu 15 minute mai devreme. Ultimul act al turneului final din Canada poate fi urmărit Live online pe Eurosport Player.
Premier League
Ranieri, înlocuit de un alt veteran! Roy Hodgson, chemat de la "pensie" pentru a o salva pe Watford
ACUM O ORĂ
Fotbal
Edi Iordănescu, noul selecționer. FRF a anunțat o conferință de presă pentru ora 17:00
ACUM 2 ORE