Rusia a fost suspendată pe o perioadă nedeterminată din toate competițiile internaționale de către FIFA și UEFA, în urma invaziei în Ucraina, dar acest lucru nu îi oprește pe ruși să își dorească să organizeze Campionatul European.
O întâlnire a Comitetului Executiv al Uniunii de Fotbal din Rusia a avut loc miercuri unde s-a decis susținerea ideii de a organiza turneele din 2028 sau 2032:
"Vom depune candidatura pentru organizarea edițiilor din 2028 și 2032 a Campionatului European de fotbal", a anunțat membrul RFU Sergei Anokhin la televiziunea Match TV.
Romanian Liga I
FCSB se pregătește pentru următorul sezon! Ce fotbalist se va alătura lotului roș-albaștrilor
ACUM 31 MINUTE
Rusia a găzduit în 2018 Campionatul Mondial de fotbal, câștigat de Franța. Stadionul Luzhniki, arena unde s-a desfășurat finala din urmă cu patru ani dintre Franța și Croația, a fost folosit săptămâna trecută pentru organizarea unui miting de susținere a președintelui Vladimir Putin.
Citește și:

Rusia a fost exclusă de FIFA și UEFA din competițiile internaționale

În urma invaziei Rusiei în Ucraina, mai multe federații și confederații sportive au luat măsuri împotriva Rusiei. Printre acestea s-au numărat și FIFA și UEFA, care au suspendat pe o perioadă nedeterminată toate echipele naționale și de club din Rusia.
Rusia trebuia să dispute în această săptămână primul meci din barajul pentru Campionatul Mondial din Qatar împotriva Poloniei. Înainte ca FIFA și UEFA să ia această decizie, polonezii au anunțat că nu au de gând să joace partida împotriva rușilor. În cele din urmă, după excluderea Rusiei, Polonia a avansat în mod automat și va juca un singur meci de calificare pentru mondialul din luna noiembrie.
Același lucru s-a întâmplat și cu cei de la Spartak Moscova. Echipa era calificată în optimile de finală ale Europa League, dar dubla cu cei de la RB Leipzig nu s-a mai disputat, după excluderea rușilor din competițiile europene, iar vicecampioana sezonului trecut din Bundesliga s-a calificat în mod automat în sferturile Europa League.
Până acum, Regatul Unit și Irlanda au depus o candidatură comună pentru organizarea Campionatului European din 2028, după ce au renunțat la ideea organizării Campionatului Mondial din 2030.
Un punct de vedere din partea celor de la UEFA este așteptat să apară, în condițiile în care astăzi este termenul limită pentru depunerea candidaturilor. În orice caz, această candidatură are șanse foarte mici să fie luată în considerare, ținând cont de poziția forului european față de Rusia, care a mutat finala UEFA Champions League din acest sezon, de la St. Petersburg, la Paris.
Fotbal
Gerrard poate aduce primul titlul pentru Liverpool. Ce spune statistica, înainte de City - Villa
ACUM 31 MINUTE
Romanian Liga I
FCSB, cap de serie în turul 2 al Conference League! Care sunt posibilii adversari ai roș-albaștrilor
ACUM O ORĂ