Informația privind despărțirea Pițurcă - Craiova a fost confirmată oficial de clubul oltean, care a emis un comunicat de presă în acest sens.
"Clubul Universitatea Craiova și antrenorul principal au hotărât de comun acord rezilierea contractului la cererea domnului Victor Pițurcă. Această cerere a fost fundamentată de domnia sa prin prisma faptului că dorința de a câștiga campionatul nu a fost susținută de către club. Îi dorim mult succes!", se arată în comunicatul emis de olteni.

Știrea inițială - Pițurcă, șanse minime să mai continue la Craiova

Liga
Mbappe îi mai dă o lovitură lui Realului! Se implică în deturnarea unui star din drumul către Madrid
ACUM 8 ORE
Ceartă serioasă la Craiova, între Mihai Rotaru, patronul clubului, și Victor Pițurcă, antrenorul echipei. Tehnicianul e pe punctul de a pleca din Bănie, iar conducerea l-a contactat deja pe Edi Iordănescu.
Trupa din Bănie e pe un butoi de pulbere, în condițiile în care șefii clubului nu vor să îi ofere staffului tehnic un buget de transferuri considerabil. Considerând că obiectivul este compromis, conducerea se gândește cum să termine pe un loc cât mai bun cu eforturi financiare minime.
Pițurcă îl convinsese pe unul dintre favoriții săi. Valerică Găman, să revină la Craiova, însă în acest moment mutarea e blocată. Rotaru nu a fost de acord cu pretențiile fundașului central, considerate exagerate, lucru care a dus la o ceartă serioasă cu Pițurcă, acesta dorindu-l neapărat.
Fostul selecționer este cel care l-a sfătuit pe Găman să plece de la Craiova, la Astra în 2011. Fundașul oltean a jucat și Dinamo, dar și la FCSB, ultima dată în 2018. Fundașul central de 30 de ani putea veni la Universitatea gratis, liber de contract după despărțirea de Al Shabab, însă în acest moment mutarea e în stand by, conducerea considerând că efortul financiar cu salariul fotbalistului e prea mare.
20.000 de euro/lună a fost salariul cerut de Găman pentru a accepta să revină în Bănie din postura de jucător liber de contract. Ar fi fost de departe cel mai mare salariu de la Craiova.

Cicâldău, pe picior de plecare

Un alt episod al duelului Rotaru - Pițurcă s-a consumat în momentul în care tehnicianul a aflat că Rotaru are o ofertă tentantă pentru Alex Cicâldău și e pe cale să o accepte.
Concret, fostul selecționer visa la un cuplu de mijlocași centrali Nistor - Cicâldău, care i-ar fi permis să lupte pentru un loc de cupă europeană.
Rotaru, care și-a dat acordul pentru aducerea lui Nistor, de la Dinamo, avea cu totul alt plan. Îl vedea pe liderul "câinilor roșii" înlocuitor pentru Cicâldău. Când Pițurcă a aflat că mijlocașul e pe picior de plecare, s-a înfuriat, și i-a reproșat lui Rotaru că nu îl interesează performanța, ci doar profitul imediat.
Discuțiile dintre cei doi s-au purtat pe un ton ridicat și în acest moment există șanse mari ca totul să se transforme într-o despărțire. Deja Rotaru l-a contactat pe Edi Iordănescu, antrenorul lui Gaz Metan, pentru a discuta despre o posibilă venire în Bănie.

Pițurcă a dezamăgit la Craiova

În septembrie, oficialii Craiovei păreau să fi tras lozul câștigător odată cu aducerea lui Pițurcă pe banca echipei. Cu un CV impresionant, tehnicianul este cunoscut drept o "mână de fier", astfel că se părea că se îndeplinesc toate condițiile pentru performanță.
Rezultatele au fost însă departe de așteptări, iar înfrângerea cu FCSB, la ultimul meci din 2019, părea să fi umplut paharul pentru cei care investesc în Bănie. Dincolo de salariul foarte mare pe care îl are, Pițurcă a spus că e nevoie de investiții mari în iarnă în transferuri, iar conducerea nu pare a fi dispusă să arunce cu bani, mai ales că șansele la titlu s-au diminuat mult.
De altfel, la finalul partidei cu roș-albaștrii, Piți a fost întrebat de jurnaliști de o posibilă ruptură între el și conducere. Tehnicianul a negat, însă Rotaru nu mai părea dispus să îi acorde credit.
"Voi avea o discuţie cu patronul echipei, vom vedea ce măsuri vom lua dacă putem lua. Deciziile le luăm împreună", a spus tehnicianul. Ulterior, s-a ajuns la un numitor comun, dar "pacea" a durat doar două săptămâni. În acest moment, sunt șanse destul de mici ca părțile să continue împreună.
De când a fost instalat pe banca Craiovei, tehnicianul a avut la dispoziție 14 meciuri în care să demonstreze de ce e în stare. Linia de clasament e una de play-out: 6 victorii, 3 remize și 5 înfrângeri. Bogdan Vintilă, de exemplu, un tehnician complet necunoscut când a fost instalat la cârma FCSB, a antrenat vicecampioana în 15 meciuri. El a obținut 11 victorii, acumulând nu mai puțin de 35 de puncte. Pițurcă, în 14 partide, a adus doar 21 de puncte Craiovei.
Liga
Real Madrid a uitat de Mbappe! Oferă de 120 de milioane de € pentru un jucător de același profil
ACUM 10 ORE
Romanian Liga I
Noul acționar de la Rapid: "Modelul de business de la CFR Cluj îl înţeleg foarte greu"
ACUM 10 ORE