În Anglia, cluburile din ligile inferioare trec prin momente extrem de dificile, iar foarte mulți jucători trăiesc cu teama că ar putea rămâne fără job. În această situație se află și FC România, singura echipă românească din Marea Britanie.
Înființată în 2006 de Ionuț Vintilă, FC România se află în prag de faliment din cauza crizei financiare generate de coronavirus. Formată în mare parte din jucători români, micuța echipă din Cheshunt (Hertfordshire, Anglia) evoluează în Isthmian League, una dintre numeroasele ligi inferioare din Regatul Unit. Cea mai mare performanță a celor porecliți "The Wolves" (n.r. - Lupii) s-a petrecut în sezonul 2014/2015, când FC România a ajuns până în turul 2 al Cupei Angliei.
Din păcate pentru jucătorii și suporterii români din Cheshunt, acele amintiri sunt departe de realitatea crudă a prezentului: clubul condus de Ionuț Vintilă are șanse mici să supraviețuiasă crizei financiare din următoarea perioadă.
Romanian Liga I
Dennis Man, aproape de Premier League. Care este clubul cu care negociază FCSB
06/04/2020 LA 12:42

Vintilă: "99% ne vom desființa"

Eurosport a stat de vorbă cu managerul Ionuț Vintilă despre viitorul clubului său, despre situația actuală din Marea Britanie și despre cum crede că va arăta fotbalul în următoare perioadă.
"Situația din Marea Britanie este din ce în ce mai rea, la fel ca peste tot în lume. Restricțiile sunt tot mai severe, iar numărul cazurilor de persoane infectate crește de la o zi la alta. Campionatul nostru a fost suspendat de o lună de zile, iar toate rezultatele s-au anulat. Nu promovează și nu retrogradează nicio echipă. În continuare, așteptăm decizia Federației Engleze pentru sezonul următor.
Pandemia reprezintă o problemă foarte gravă, care va afecta și clubul nostru. Nu vreau să fiu pesimist, dar în proporție de 99% ne vom desființa pentru că sponsorii și cei care ne susțin se luptă, la rândul lor, cu această criză. Printre jucători există o stare emoțională și mentală foarte complicată. Cu toții stăm în casă, fără să muncim, și ieșim o dată pe săptămână la cumpărături.
Personal, nu mă gândesc să revin în România pentru că și acolo problemele ecomomice sunt aceleași ca în toată lumea. Mai mulți jucători români de la club își doresc să revină în țară, în timp ce alții preferă să rămână în Anglia.", a spus Vintilă.

Cupa Angliei, salvarea clubului FC România

Vintilă a dezvăluit singurul mod în care clubul său poate beneficia de un ajutor financiar în următoarea perioadă: banii primiți de la organizatorii Cupei Angliei. În același timp, managerul celor de la FC România consideră că sezonul curent din Premier League nu se va mai continua, iar Liverpool va fi declarată campioană.
"Le semi-pro au rămas 13 milioane de lire sterline pentru Cupa Angliei și s-ar putea ca acea sumă să fie împărțită echipelor mici. Echipele profesioniste vor trece mai ușor peste această perioadă, dar cu reduceri salariale. Eu cred că se va suspenda și sezonul din Premier League, iar Liverpool va primi trofeul de campioană.
Consider că va mai dura mult timp până când virusul va dispărea deoarece oamenii se tot plimbă pe afară. Le doresc tuturor românilor să aibă putere mentală ca să treacă peste această perioadă. În același timp, le transmit să urmeze sfaturile autorităților și să stea în casă, iar așa vom trece cu bine și peste această problemă.", a încheiat Vintilă.
Întregul interviu pe care Ionuț Vintilă l-a oferit va fi transmis în premieră pe pagina de Facebook a Eurosport astăzi, de la ora 18:30.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Fotbal
O mare arbitră, uluită de Istvan Kovacs! Detaliul incredibil sesizat în finala Conference League
ACUM 15 MINUTE
Romanian Liga I
Mourinho a devenit "The Only One". Printre lacrimi, portughezul a anunțat: "Am intrat în istorie"
ACUM 35 MINUTE