Potrivit informațiilor Eurosport.ro, mai multe echipe din Europa s-au interesat de serviciile jucătorului, însă acesta a ales să meargă la Xian Chan Athletic, club din liga a 2-a chineză.
Acolo va fi coleg cu Robert Tambe (27 de ani), atacant ce a jucat pentru CFR Cluj, în sezonul 2018-2019. 6 meciuri a evoluat camerunezul pentru campioana României, ulterior a mers la Sheriff Tiraspol, iar din acest sezon evoluează în liga a doua din China.
Shaanxi Changan (Xian Chan Athletic) a terminat pe locul 6 în liga a doua din China, cu 62 de puncte după 34 de etape. Primele două locuri promovează direct, în timp ce locurile 3 și 4 joacă într-un baraj pentru promovarea în prima ligă.
Premier League
Cum va arăta Manchester City în sezonul viitor și ce impact va avea transferul lui Haaland
ACUM 4 ORE
CITEȘTE ȘI:

Ce l-ar putea împiedica pe Deaconu să semneze în China

În cazul în care va semna cu Xian Chan Athletic, obiectivul noii sale echipe va fi promovarea în prima ligă. Totuși, fostul jucător al lui Gaz Metan nu este convins că va parafa o înțelegere cu formația din China, din cauza procedurilor legate de obținerea vizei.
Jucătorul are trei săptămâni la dispoziție să ajungă acolo. Dacă nu se parafează totul, atunci se va întoarce în Liga 1, cel mai probabil la o formație de play-off.
"Sunt probleme mari cu viza, sunt proceduri care durează foarte mult. Și pentru Stanciu e la fel de greu. Urmează și carantinarea, dar eu abia aștept să ajung acolo. E un oraș încărcat de istorie, a fost capitală pentru 12 dinastii. Am încredere că totul va fi bine, condițiile financiare sunt excelente", a spus Ronaldo Deaconu pentru eurosport.ro.

"Vreau să fac contact cu fotbalul mare"

Mijlocașul de 24 de ani a anunțat la jumătatea lunii ianuarie că nu duce lipsă de oferte. Deaconu a dezvăluit că negociază cu mai multe echipe atât din România, cât și din străinătate, unde a fost dorit, printre altele, în Bundesliga.
Fotbalistul a spus atunci că este conștient de importanța unui transfer în Germania, astfel că le-a spus agenților săi să facă totul pentru o astfel de mutare.
"Suntem în negocieri avansate cu câteva cluburi, două din Germania, unul din Polonia. Și din Turcia e interes foarte mare. Nu voi pleca din România dacă echipa nu va fi o rampă de lansare pentru mine. Am spus impresarilor să facă totul pentru ofertele din Germania pentru că în Bundesliga se ajunge foarte greu. În rest, contează rețeta financiară. Două echipe din România mi-au spus că mă așteaptă. La una dintre ele stilul de joc mi se potrivește mănușă, e chiar pe calitățile mele.
Oriunde mă duc, mă duc cu ambiție foarte mare. Nu vreau să mă opresc aici. Vreau să îmi fac un nume. Sper că până la finalul lunii să se alinieze astrele. Îmi doresc să merg în afară. E timpul să fac pasul acesta, vreau să fac contact cu fotbalul mare. Unul dintre echipele din Germania este Greuther Furth", a declarat Ronaldo Deaconu, în urmă cu o lună.
Fotbalistul în vârstă de 24 de ani a crescut la Academia Hagi, a evoluat la echipele de juniori de la Feyenoord și Twente și ulterior a jucat la ASA Tg. Mureș, Concordia Chiajna, HNK Gorica și Sepsi Sf. Gheorghe, la Gaz Metan Mediaș ajungând în vara anului 2020.
Liga
Ce opțiuni mai are Real Madrid pentru postul de atacant după ce a rămas fără Mbappe și Haaland
ACUM 11 ORE
Liga Campionilor UEFA
Benzema, după ce Mbappe a refuzat Real Madrid: "Nu e momentul să vorbim despre lucruri mărunte"
ACUM 12 ORE