Alex Iordănescu provine dintr-o familie cu tradiție în fotbalul din România. Este fiul lui Anghel Iordănescu și fratele lui Edi Iordănescu, noul selecționer al echipei naționale a României, și are planuri mari: vrea să le calce pe urme celor doi.
Fotbalistul în vârstă de 27 de ani a povestit pentru Eurosport ce planuri de viitor are, spunând că își dorește să devină antrenor, fiind foarte mândru că face parte din familia Iordănescu.
"E o mândrie de familie, de ce să nu recunosc, faptul că la fel ca și familia Lucescu, suntem generație de selecționer din tată în fiu. Cred că ambii au demonstrat că alegerea lor a fost una meritorie. Glumind puțin, cine știe, pe viitor poate voi ajunge și eu pe urmele lui Edi, fratele meu. Glumesc, dar să știți că, în paralel cu cariera de jucător la CS Dinamo, în liga a patra, vreau să urmez cariera de antrenor. O să mă înscriu la școala de antrenori să fac toate cursurile necesare", a declarat Alex Iordănescu.
Liga Campionilor UEFA
Klopp, decizie surprinzătoare! Cum încearcă să rezolve problema accidentărilor înainte de finala UCL
ACUM 17 ORE
https://i.eurosport.com/2022/02/16/3319193.jpg
Fotbalistul și-a amintit și de cele mai importante meciuri din cariera tatălui său pe care le-a urmărit și a recunoscut că va avea emoții mai mari pentru fratele său la națională. În plus, Alex a dezvăluit cum pasiunea pentru antrenorat i-a apărut încă din copilărie.
"Din meciurile urmărite pe viu cu tata, cred că meciul cu Danemarca a fost primul la care am asistat! Recunosc, a fost o tristă amintire, dar am și multe altele foarte bune, ca de exemplu calificarea la Euro 2016. E adevărat că atunci am început să înțeleg mai bine fotbalul, să îl analizez. Vă spun un mic secret. Uneori îmi mai făceam echipe, primul 11, și îl arătam tatălui meu să îmi spună și el ce părere are. Era o joacă, dar cred că de atunci am ales să merg spre zona de antrenorat.
Citește și:

"Voi avea emoții mult mai mari pentru Edi!"

M-am născut în 1994, în anul în care tata a făcut Mondialul din SUA. Nu știu care dintre meciuri m-a marcat cel mai tare, ulterior, după ce le-am urmărit. Între cel cu Argentina și cel cu Columbia, l-aș alege parcă totuși pe primul. Din amintirile plăcute cu tata ca antrenor aș pune și câștigarea Champions League Asia, pentru că e o reușită remarcabilă și mi-a plăcut mult meciul. Eram însă copil, l-am văzut cu ochi de suporter, acum parcă l-aș vedea altfel.
Ah, unde aș avea emoții mai mari?! Clar, voi avea emoții mult mai mari la Edi! E fratele meu, acum sunt mai mare. Ce e greu, însă, ca suporter de familie e că nu poți face nimic să ajuți, că ești la distanță și nu îți poți sprijini membrul familiei... Nu depinde de tine, nu poți controla unii factori", a punctat tânărul.
https://i.eurosport.com/2022/02/16/3319191.jpg
Alex Iordănescu a vorbit și despre antrenorul care îi place cel mai mult, nominalizându-l pe Jurgen Klopp, tehnicianul lui Liverpool, despre care s-a documentat, observându-i stilul și calitățile care îl ajută să obțină rezultate merituoase.
"Ca model de antrenor străini, l-aș vedea pe Klopp. Îmi place mult atât ca și antrenor în timpul meciurilor, cât și în afara terenului. Știu că are studii de sociologie, că a și predat, iar rezultatele lui nu sunt întâmplătoare. O să încep și eu pe drumul acesta de antrenor, să iau licențele pas cu pas, nu mă grăbesc. Știu, însă, că trebuie să încep de acum", a conchis Iordănescu, în exclusivitate pentru Eurosport.
https://i.eurosport.com/2022/02/16/3319197.jpg
The Emirates FA Cup
Salah & Co, gest superb după victoria din FA Cup! Invitatul special pe care l-au avut în vestiar
15/05/2022 LA 05:26
The Emirates FA Cup
Klopp, genial după victoria din finala FA Cup! "Am rămas fără unghii!" Care este starea lui Salah
14/05/2022 LA 21:06