Michel D Hooghe, șeful departamentului medical al FIFA, a declarat că având în vedere cât de gravă este situația pandemiei de coronavirus, nu există nicio justificare pentru reluarea atât de devreme a campionatelor, chiar și cu porțile închise.
Cluburile din Premier League par determinate să încheie sezonul pentru a evita pierderi uriașe din punct de vedere financiar. Săptămâna trecută, președintele La Liga, Javier Tebas, care face parte dintr-un grup de lucru stabilit de UEFA, a declarat că există un consens printre cluburile europene pentru a reîncepe campionatele la jumătatea lui mai.
Însă Hooghe nu este de acord. El a declarat duminică pentru Daily Mail: ”Este, cu siguranță, prea devreme. Dacă vom începe meciurile la jumătatea lui mai, antrenamentele trebuie să înceapă cu două sau trei săptămâni înainte. Nu știu cu siguranță cum va fi viitorul, dar din punctul meu de vedere, nu este o idee bună. Reprezintă un risc privind sănătatea având în vedere informațiile pe care le avem.”
Liga Campionilor UEFA
Cine sunt fotbaliștii cu cele mai multe trofee Champions League câștigate! Un singur jucător are 6
ACUM CÂTEVA SECUNDE
”Chiar dacă se va juca cu porțile închise, vor avea nevoie de antrenamente cu două săptămâni înainte. Asta înseamnă că jucătorii vor fi împreună în vestiare, la dușuri etc iar acest lucru trebuie evitat. Ar putea pune asta vieți în pericol? Având în vedere ce știm în prezent, cu siguranță că da”, a afirmat el.
El a precizat că oficialii fotbalului trebuie să asculte de recomandările experților: ”Trebuie găsit un echilibru între factorii medicali și economici. Ai de făcut o alegere. Ce preferi, bani sau sănătate? Aceasta este cea mai importantă întrebare. Dacă începi competiția înainte să ai undă verde de la experiții medicali, atunci pui pe primul loc aspectul financiar. Nu ar trebui să se facă asta. Am putea fi toți pedepsiți”, a continuat Hooghe.
‘But even if clubs start playing behind closed doors, they will need to have trained for at least two weeks. That means people coming together in dressing rooms and showers etc and that is precisely what we have to avoid for the moment. Could that endanger lives? With what I know as of today, it’s certainly a risk, yes.’
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Liga Campionilor UEFA
Carlo Ancelotti, extrem de fericit după finala Champions League: "Sunt omul recordurilor!"
ACUM 29 MINUTE
Liga Campionilor UEFA
Klopp nu renunță: "Rezervați hotelul pentru finala viitoare!" Ce le-a spus la pauză jucătorilor
ACUM O ORĂ