De curând, actualul selecționer al României U21 a oferit un interviu în presa italiană, în care și-a amintit de perioada sa minunată din Serie A. Inter, Verona, Parma, Juventus, Fiorentina și Cesena sunt cluburile din Italia pentru care Mutu a jucat de-a lungul carierei, reușind să marcheze, per total, 129 de goluri.
Printre poveștile din timpul carierei sale, Mutu și-a adus aminte de penalty-ul ratat împotriva Italiei, la Euro 2008. Tabela indica 1-1 când Gigi Buffon i-a ghicit intenția și i-a apărat lovitura fostului său coleg de la Juventus. Acuzat de mulți că a ratat în mod voluntar, Mutu a explicat că și-a dorit enorm să marcheze acel gol:
"Am șutat pe centru pentru că Buffon mă știa de pe vremea în care jucam împreună la Juve. Am vrut să trimit mingea sub transversală, însă Buffon s-a întins excelent și a apărat. A fost eroul meciului.
Fotbal
Mutu: "M-au antrenat Capello și Lippi, dar el m-a impresionat cel mai mult"
15/04/2020 LA 16:17
Dacă am fi câștigat cu 2-1, Italia ar fi fost eliminată. Mulți au crezut că am ratat intenționat. Am vrut să marchez, imaginați-vă ce ar fi însemnat pentru mine să înscriu împotriva campioanei mondiale și să o elimin.", a povestit Mutu, pentru Sky Sport Italia.

Mutu: "Eu și Frey râdem când ne amintim"

Vorbind despre loviturile de la 11 metri, Mutu n-a putut să uite de momentul în care l-a învins cu o "scăriță" pe bunul său prieten Sebastien Frey. Se întâmpla într-un meci din 2011, când Cesena lui Mutu câștiga cu 2-0 împotriva lui Genoa, în poarta căreia se afla goalkeeper-ul francez. Cei doi fuseseră colegi în trecut atât la Parma, cât și la Fiorentina.
"Mă cunoștea foarte bine și știam că va fi greu să-l păcălesc. L-am învins cu o "scăriță" și apoi mi-am cerut scuze. Acum râdem când ne amintim, dar am procedat așa și pentru a avea o amintire frumoasă împreună. Am înscris ambele goluri în meciul respectiv, iar cel de-al doilea a fost și mai frumos, poate chiar cel mai frumos reușit de mine în Italia.", a mai spus fostul atacant.
România a încheiat pe locul 3 în grupa de la Euro 2008, în spatele Olandei și Italiei, cu 2 puncte adunate în remizele cu Franța (0-0), care a terminat pe ultima poziție și "Squadra Azzura" (1-1). În ultimul meci, "tricolorii" lui Victor Pițurcă au pierdut în fața Olandei cu 2-0.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Liga
Fotbalistul dorit de 3 cluburi din Anglia pune condiții pentru a-și prelungi contractul cu Barcelona
ACUM CÂTEVA SECUNDE
Romanian Liga I
Se reia Liga 1! FCSB - CFR Cluj, derby-ul etapei a 22-a! Cum arată clasamentul competiției
ACUM O ORĂ