La dorința lui Constantin Toma, primarul Municipiului Buzău, secția de fotbal a clubului SCM Gloria Buzău va fi desființată. Decizia a fost anunțată în vestiarul echipei, cu puțin timp înainte ca jucătorii pregătiți de Ilie Stan să plece în cantonamentul de la Sărata Monteoru.
Aflată pe locul 10 în Liga a 2-a după 15 etape, Gloria Buzău nu va mai continua în actualul sezon. Clubul a anunțat astăzi, printr-un comunicat oficial, că se va retrage din competiție ca urmare a "restructurărilor bugetare majore".
De asemenea, un alt motiv esențial care a dus la această decizie radicală este reprezentat de faptul că Gloria Buzău nu poate promova în Liga 1 deoarece regulamentul FRF interzice echipelor de drept public această posibilitate.
Cupa Mondială FIFA
Tot mai aproape de finală! Campionatul Mondial din Qatar a ajuns în sferturi. Programul meciurilor
ACUM 4 ORE

Explicația primarului Constantin Toma, după ce a fost anunțată desființarea secției de fotbal a Gloriei Buzău

Primarul Constantin Toma a oferit o primă reacție după anunțul tulburător al desființării secției de fotbal a clubului SCM Gloria Buzău. Potrivit edilului, s-a ajuns la această decizie din cauza bugetului restrâns al Primăriei estimat pentru anul 2021.
"Îmi pare rău, dar nu am ce face. Conform estimărilor, în 2021 vom avea încasări reduse la primărie de 6 milioane de euro. Facem economii acolo unde putem, trebuie să ne încadrăm în buget", a explicat Constantin Toma, pentru buzoienii.ro, citat de liga2.prosport.ro.
Gloria Buzău, echipă finanțată de Primăria Municipiului Buzău, nu avea drept de promovare în Liga 1, conform regulamentului FRF.

SCM Gloria Buzău și-a anunțat retragerea din Liga a 2-a

"Sport Club Municipal Gloria Buzău anunță retragerea echipei de fotbal masculin din campionatul național al Ligii a 2-a, începând cu data de 19.01.2021, după infomarea, în prealabil, a Federației Române de Fotbal.
Decizia a fost luată în urma restructurărilor bugetare majore din cadrul clubului, dar și din cauza faptului că echipa nu poate promova în Liga 1, dat fiind statutul și regulamentele Federație Române de Fotbal și a Ligii Profesioniste de Fotbal.
Conducerea clubului dorește să precizeze că fotbalul rămâne, în continuare, foarte activ, în Buzău, prin Centrul de Copii și Juniori. În cadrul clubului buzoian activează, în prezent 180 de tineri sportivi, împărțiți în 9 grupe ( U9, U10, U11, U12, U13, U14, U15, U17, U19) sub îndrumarea a 9 cadre specializate, cu Licență PRO, A, B și C.
Totodată, menționăm că la nivelul municipiului Buzău se va continua cu îmbunătățirea și modernizarea bazelor sportive, proiectele de investiții, realizate prin Compania Națională de Investiții (CNI), fiind în continuare pe agenda de lucru a Primăriei Municipiului Buzău. Printre acestea amintim Sala Polivalentă din Buzău și Stadionul de Fotbal destinat pregătirii tinerilor din cadrul Centrului de Copii și Juniori.
Mulțumim tuturor suporterilor care ne-au fost mereu aproape și care ne-au încurajat!", se arată în comunicatul emis de SCM Gloria Buzău.
Cupa Mondială FIFA
Prima reacție a lui Eto'o după ce a luat la bătaie un suporter la Cupa Mondială din Qatar
ACUM 5 ORE
Cupa Mondială FIFA
Portughezii au scris istorie la meciul cu Elveția de la Mondial! Recordul egalat de Goncalo Ramos
ACUM 5 ORE