Florin Rusu este suporter al celor de la Gaz Metan Mediaș. A fost alături de echipă în ultimele două decenii, în cele mai dificile momente, iar acum a povestit pentru Eurosport cum a prins gustul fotbalului și cum a ajuns să fie fanul medieșenilor, amintindu-și și de primul meci văzut pe stadion, o partidă din Liga 2, la care l-a impresionat atmosfera din tribune.
"Fotbalul mi-a plăcut încă din copilărie. Jucam fotbal în spatele blocului cu ceilalți copii și era o adevărată distracție, cu toate că uneori era greu să găsim o minge și trebuia să improvizăm. În vacanțele de vară mergeam la bunici la țară și băteam mingea pe toate dealurile.
Gaz Metan e echipa fanion a orașului Mediaș. Fiind născut și crescut în acest oraș, dragostea și pasiunea față de acest club a venit oarecum natural.
Cupa Mondială FIFA
Neymar, în istoria naționalei Braziliei după golul marcat în sferturi la Cupa Mondială
ACUM 40 MINUTE
Îmi aduc aminte că eram destul de mic când împreună cu tatăl meu am fost pentru prima dată la un meci al Gazului. Nu îmi amintesc cu ce echipă a jucat, dar era un meci de Divizia B și atmosfera pe care am simțit-o acolo m-a impresionat profund", a declarat Florin Rusu.
Bărbatul are multe amintiri cu echipa sa preferată, atât din meciurile disputate pe teren propriu, cât și din cele mai lungi deplasări, și a vorbit despre cea mai frumoasă și cea mai dureroasă pentru Eurosport.
"Pentru mine cea mai frumoasă amintire este legată de meciul cu FSV Mainz 05 din 2011, când am fost să susțin echipa și am reușit un egal în deplasare. Cu toate că drumul până acolo a fost unul foarte lung, echipa a făcut un meci mare și și-a răsplătit suporterii, iar rezultatul a cântărit foarte mult în calificarea pentru play-off-ul Europa League.
Cel mai trist moment a fost la finalul sezonului 2014/15, atunci când echipa a retrogradat în urma rezultatului din ultima rundă cu FC Brașov. A fost un meci care s-a terminat cu 0-0 și în urma căruia ambele echipe au retrogradat. Cu toate acestea, Gaz Metan a avut puterea să revină și la finalul următorului sezon a câștigat Seria II a Ligii a 2-a, astfel revenind în primul eșalon fotbalistic", a spus suporterul.
https://i.eurosport.com/2021/10/27/3244419.jpg

#FaniAdevărați | "Fiecare meci de fotbal al Gazului, indiferent de ligă, e ca un ritual"

Rugat să creeze un 11 ideal, o echipă preferată din toate timpurile, Florin a ales să ne prezinte mai multe nume, ale fotbaliștilor pe care i-a văzut pe teren și care l-au impresionat.
"Gaz Metan Mediaș a avut de-a lungul timpului mulți jucători de valoare. I-aș aminti aici pe Răzvan Pleșca, care este eroul nostru din calificarea cu Mainz, când a apărat la loviturile de departajare două penalty-uri fiind un fel de Duckadam al Gazului, Eric de Oliveira, care este cel mai bun marcator străin din istoria Ligii 1, Azdren Llullaku, golgheterul Ligii 1 în sezonul 2016/17, Ionuț Buzean, Darius Olaru, Claudiu Boaru, Ovidiu Hoban, Flavius Șomfălean, Cristi Bud, Alex Curtean, Paul Pîrvulescu, Marius Constantin, Sergiu Buș, Vali Crețu, Iulian Cristea, Marius Baciu, Doru Dudiță, Alex Munteanu, Cristi Todea, Ciprian Petre și alții", a spus fanul lui Gaz Metan.
Florin Rusu ne-a vorbit și despre perioada petrecută de echipa sa preferată prin ligile inferioare, amintindu-și de faptul că suporterii au fost alături de club în orice moment, indiferent de eșalon.
"Prima promovare a echipei în Divizia A a avut loc în 1947. Ulterior, din 1950 până în anul 2000, echipa a evoluat în Divizia B, cu câteva sezoane jucate și în Divizia C. Promovarea din anul 2000 a adus o bucurie mare comunității locale și suporterilor echipei, dar din păcate a fost de scurtă durată rezistând doar un singur sezon în primul eșalon. Gaz Metan a revenit în Liga 1 în anul 2008 și de atunci a lipsit doar în sezonul 2015/16.
Practic după retrogradarea din 2001, timpul petrecut în Liga 2 a fost unul în care echipa a muncit mult, a învățat din greșelile făcute, a luptat și a reușit să revină în prim plan. Suporterii au susținut echipa indiferent de eșalonul fotbalistic unde aceasta s-a aflat și au avut încredere că lucrurile vor merge spre bine.
Pentru mine personal, ca suporter, fiecare meci de fotbal al Gazului, indiferent de ligă, e ca un ritual.
Necesită o anumită pregătire înaintea meciului, urmată de desfășurarea acțiunii și punctul culminant care durează 90 de minute, iar în final deznodământul, rezultatul final", a declarat suporterul.

#FaniAdevărați | "Visele ne sunt spulberate când scoatem capul în Europa!"

Florin Rusu a vorbit și despre percepția sa asupra fotbalului din zilele noastre, menționând că nu s-a schimbat nimic față de cum era în urmă cu câțiva ani, și a punctat ce crede că ar trebui să se schimbe în România pentru ca echipele noastre să obțină rezultate importante în cupele europene.
"Din păcate, percepția mea despre fotbalul din ziua de azi din România nu este una prea bună. Putem vedea cu toții cum calitatea scade de la an de an și, chiar dacă pe plan intern ni se pare că avem unele echipe mai răsărite, visele ne sunt spulberate când scoatem capul în Europa. Încă ne mândrim cu realizările fotbalistice din trecut, dar care nu pot compensa lipsa de performanță din prezent și o viziune clară pentru viitor. Greu de spus ce trebuie să se schimbe.
E nevoie de o viziune nouă cu niște profesioniști în adevăratul sens al cuvântului la forurile de la cel mai înalt nivel care conduc fotbalul din România, care să fie lăsați să își facă treaba cum trebuie. Totuși asta nu este posibil fără a se elimina influența politicului care este ca o caracatiță care cangrenează tot ce atinge.
I-am hulit atâția ani pe Sandu și Dragomir și am sperat la mai bine, dar din păcate vedem cum în continuare lucrurile merg tot mai rău. Vorba proverbului: 'lupul își schimbă părul, dar năravul ba'.
Mi-aduc aminte că înaintea ultimelor alegeri de la FRF se vorbea la Mediaș de un proiect legat de o academie de fotbal pentru juniorii Gazului și construcția unui hotel, investiții de milioane de euro care nici până în ziua de azi nu s-au mai materializat. După ce oamenii și-au primit voturile au uitat de promisiuni, dar probabil vor reveni în 2022 când vor fi din nou alegeri.
De ani de zile ne plângem de arbitraje. Implementarea VAR-ului este o soluție pentru creșterea calității fotbalului din România, dar care încă se lasă așteptată.
Vedem că fotbalul pe plan european evoluează, dar la noi e un regres total. Cine ar fi pariat acum câțiva ani că o echipă din Republica Moldova (FC Sheriff Tiraspol) va ajunge în grupele Champions League? Uite că la alții se poate. Bravo lor", a explicat suporterul.
https://i.eurosport.com/2021/10/27/3244418.jpg
Bărbatul a analizat și perioada petrecută în galeria celor de la Gaz Metan, declarând că viața personală nu i-a fost afectată de această iubire pentru fotbal, găsind mereu înțelegere atât în familie, cât și la serviciu.
"Orice iubire cere și sacrificii. În funcție de ora de disputare a meciurilor, au fost situații în care am fost nevoit să plec mai repede de la serviciu sau să fiu plecat de acasă, dar s-a găsit înțelegere.
Mai nou, ca părinte, trebuie să-i explic și copilului unde merg și ce fac la stadion, iar atunci cel mai bun lucru e să îl iau cu mine și să-i prezint ce înseamnă să fii suporter al lui Gaz Metan", a adăugat Florin Rusu, în exclusivitate pentru Eurosport.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
https://i.eurosport.com/2021/10/25/3243246.jpg
Cupa Mondială FIFA
Neymar a plâns ca un copil după eliminarea Braziliei de la Mondial! Imaginile cu suferința starului
ACUM O ORĂ
Cupa Mondială FIFA
Anglia nu s-a pregătit în mod special pentru Mbappe! Ce a spus Southgate înaintea meciului cu Franța
ACUM O ORĂ