În momentul intonării imnului național, jucătorii și arbitrii au îngenuncheat la centrul terenului în semn de solidaritate pentru campania globală Black Lives Matter. În același timp, mai mulți spectatori au început să huiduie, iar unul dintre ei chiar a aruncat cu o sticlă de apă în teren.
La finalul meciului, Reggie Cannon, fundașul celor de la Dallas, s-a arătat dezgustat de reacția fanilor.
World Cup Qualification CONMEBOL
Imagini groaznice în Ecuador-Brazilia! Cunha, făcut KO de o intrare criminală a portarului advers
ACUM 4 ORE
"Nu ne putem bucura de sprijinul suporterilor noștri pe propriul stadion! Așa ceva mi se pare dezgustător. Ca echipă, încercăm să dăm tot ce putem pe teren, iar ultimele luni au fost îngrozitoare pentru noi. Complet îngrozitoare! Am auzit pe cineva strigând "USA", dar spectatorii n-au înțeles motivul pentru care am îngenuncheat. Pur și simplu nu înțeleg. Este extrem de frustrant. Mă doare pentru că iubesc clubul și fanii noștri și îmi doresc să văd din partea lor sprijinul oferit de ligă și de toți ceilalți.", a spus, revoltat, Cannon.

Anunțul oficialilor MLS, după ce spectatorii au fluierat și au aruncat cu obiecte în teren, la meciul dintre FC Dallas și Nashville SC

Campania globală Black Lives Mater a fost demarată în Statele Unite, după ce George Floyd, un cetățean american de culoare, a decedat ca urmare a rănilor cauzate de un polițist alb care și-a ținut genunchiul pe gâtul său timp de 8 minute.
Mișcarea respectivă s-a extins rapid pe tot globul, fiind susținută inclusiv de sportivi.
Oficialii MLS, prima competiție importantă din Statele Unite care a permis accesul spectatorilor după pandemie, au anunțat că vor susține libertatea de exprimare a fotbaliștilor în contextul campaniei Black Lives Matter:
"Vrem să fim foarte clari și să anunțăm că MLS nu va tolera vreun abuz sau vreo amenințare către fotbaliștii sau echipele care vor să protesteze în mod pașnic în timpul imnului național sau în oricare ceremonie de dinaintea meciurilor.", au scris reprezentații MLS.
Potrivit presei internaționale, individul care a aruncat cu o sticlă de apă către jucători a fost scos imediat din stadion de forțele de ordine.
Liga
Stadionul Barcelonei și-ar putea schimba denumirea! Catalanii, gata să accepte din motive financiare
ACUM 4 ORE
Bundesliga
Ce atacant din Premier League urmărește cu atenție Erling Haaland? "E cel mai bun din lume la asta"
ACUM 7 ORE