Arsene Wenger, reprezentantul celor de la FIFA pentru dezvoltarea fotbalului, este cel care a propus realizarea unui studiu de fezabilitate cu privire la organizarea Cupei Mondiale la fiecare doi ani, așa cum se întâmplă și la alte discipline sportive, precum handbalul.
În luna mai a acestui an, Congresul FIFA a votat pentru realizarea acestui studiu de fezabilitate, dar foarte multă lume privește cu scepticism această idee a fostului antrenor de la Arsenal.
https://i.eurosport.com/2021/09/06/3214320.png
Fotbal
Everton a revenit de la 0-2 cu Palace și s-a salvat de la retrogradare! Rezumatul unui meci fabulos
ACUM 7 ORE

Fanii din toată lumea s-au unit împotriva unei Cupe Mondiale la doi ani

Reacțiile nu au întârziat să apară, iar reprezentanții grupurilor de fani din cele șase confederații au emis împreună un comunicat prin care anunță că sunt împotriva unei astfel de Cupe Mondiale, asta după ce Arsene Wenger, cel care a venit cu această idee, a declarat că "asta își doresc fanii".
"În ultimele luni s-a vorbit foarte mult despre organizarea Cupei Mondiale la fiecare doi ani. Potrivit lui Arsene Wenger, asta își doresc fanii".
Organizațiile de fani resping categoric această afirmație. O majoritate covârșitoare se opune organizării Cupei Mondiale la doi ani, iar dacă FIFA s-a deranjat să ne bage în această discuție, ar fi trebuit să știe mai bine.
Cupa Mondială a avut loc la patru ani încă de la ediția inaugurală care a avut loc în 1930 în Uruguay. De ce să renunți la o tradiție de aproape un secol fără să ai vreo dovadă că se va îmbunătăți jocul la nivel global?
Din contră, o astfel de mișcare amenință să distrugă balanța deja fragilă dintre competițiile locale, naționale, continentale și internaționale. În mod particular, va pune în pericol competiții organizate de diverse confederații, competiții care sunt la fel de importante pentru fani precum Cupa Mondială.
[...]
Jocul trebuie să se schimbe, dar trebuie să se schimbe în bine.
Nu vrem și nu avem nevoie de mai multe Cupe Mondiale.
Facem apel la FIFA și la asociațiile naționale de fotbal să abandoneze propunerea unei Cupe Mondiale și să includă fanii în orice decizie care poate afecta viitorul sportului pe care îl finanțăm cu toții și pe care le-am făcut un spectacol la nivel global".

UEFA se opune proiectului lansat de FIFA

Propunerea de modificare a ciclului de la patru la doi ani se izbește însă de rezistența UEFA și a cluburilor de top din Europa.
"Având în vedere impactul major pe care această reformă îl poate avea asupra întregii organizații a fotbalului, există o uimire largă că FIFA pare să lanseze o campanie de PR pentru a-și promova propunerea, în timp ce astfel de propuneri nu au fost prezentate confederațiilor, asociațiilor naționale, ligilor, cluburilor, jucătorilor, antrenorilor și întregii comunități fotbalistice", a declarat Aleksander Ceferin, președintele UEFA.
Fotbal
Imagini fenomenale pe Goodison Park! Fanii lui Everton sărbătoresc pe teren evitarea retrogradării
ACUM 7 ORE
Fotbal
Uluitor! Calvert Lewin a făcut 3-2 pentru Everton contra lui Palace, iar fanii au invadat terenul
ACUM 8 ORE