Potrivit presei din Portugalia, 9 dintre indivizii acuzați au fost condamnați la 5 ani de închisoare cu executare, 29 au primit sentințe cu suspendare, iar ceilalți 3 au scăpat doar cu o amendă.
Bruno de Carvalho, președintele lui Sporting Lisabona din acea perioadă, a fost achitat de instanța judecătorească, care n-a putut dovedi că el este autorul moral al atacului. Alături de Carvalho, alte 2 persoane anchetate au scăpăt fără pedeapsă: omul responsabil de relațiile cu suporterii şi liderul principalului grup de ultraşi de la Sporting.

Fanii lui Sporting Lisabona au atacat jucătorii

Copa del Rey
Barcelona, out din Cupa Regelui! Catalanii au pierdut la Bilbao, după prelungiri
ACUM 4 ORE
Conflictul a fost generat de o serie slabă de rezultate a echipei din prima ligă portugheză. Apogeul a fost atins când fanii lui Sporting Lisabona au pătruns în baza de antrenament a clubului. Cu fețele acoperite, indivizii au forțat intrarea în vestiar, apoi au agresat jucătorii și membrii staff-ului tehnic. Tribunalul a etichetat întâmplarea drept "atac premeditat", acuzându-i pe cei 41 de indivizi pentru hărțuire.
Carvalho a fost considerat unul dintre vinovații principali, după ce i-a criticat în mod public pe jucătorii lui Sporting din cauza jocului modest. Atacul fanilor s-a petrecut la puțin timp după declarațiile președintelui. În toamna anului 2018, Carvalho a fost închis timp de 4 zile, pentru ca apoi să fie eliberat pe cauțiune.
Oficialii lui Sporting Lisabona au transmis un mesaj la scurtă vreme după întregul scandal, spunând că "episodul respectiv a produs consecințe irevocabile asupra clubului și a suporterilor săi, șocând întreaga lume".

Sporting Lisabona, cea mai titrată echipă din Portugalia

Sporting Lisabona este cel mai titrat club din Portugalia. De-a lungul timpului, formația din Lisabona a cucerit 50 de trofee, printre care se numără 18 titluri de campioană și o Cupă a Cupelor, câștigată în 1964.
https://i.eurosport.com/2020/05/27/2824758.jpg
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
League Cup
Liverpool s-a calificat în finala Cupei Ligii Angliei, după o victorie lejeră pe terenul lui Arsenal
ACUM 6 ORE
Copa del Rey
Hazard a dus-o pe Real Madrid în sferturile Cupei Regelui! Madrilenii, victorie dramatică la Elche
ACUM 7 ORE