Președintele Klaus Iohannis a anunțat în această seară că suporterii vor avea acces la evenimentele sportive în aer liber, începând cu data de 15 mai. În plus, purtatul măștii în aer liber nu va mai fi obligatoriu, însă în spațiile aglomerate se recomandă în continuare această măsură, chiar dacă numărul infectărilor pe teritoriul țării a scăzut în ultima perioadă.
Fanii fotbalului din România vor putea reveni pe stadioane începând cu data de 15 mai. Anunțul este oficial și a fost făcut în urmă cu puțin timp de președintele Klaus Iohannis, într-o conferință de presă: "Activitățile sportive în aer liber vor fi posibile cu 25% din locuri ocupate, cu spectatori".

Fanii pot reveni pe stadioane din 15 mai! Anunțul lui Klaus Iohannis

Liga Campionilor UEFA
Ancelotti a intrat în istoria Champions League! Ce a realizat italianul după finala de la Paris
ACUM 2 ORE
"Vom avea o relaxare treptată. Vedem că pandemia s-a redus un pic, parcă putem să respirăm un pic mai ușurați, dar în același timp trebuie să ne fie foarte clar că suntem deja în plină pregătire pentru România post-pandemică. Pandemie nu se va termina mâine, nici pe 1 septembrie, dar dacă ne vaccinăm cu toții, totuși, pandemia se va reduce și în final se va termina. Dacă vrem relaxare, trebuie să ne vaccinăm", a mai spus Iohannis, care a anunțat o serie de măsuri de relaxare.
În primul rând, se va eliminat portul măștii în exterior, cu câteva excepții, cum ar fi piețele, târgurile sau stațiile de transport, locuri aglomerate în care virusul este încă prezent. Mai mult, se vor elimina și restricțiile de circulație noaptea, iar în interior vom avea de asemenea câteva relaxări, dar care vor intra în vigoare de pe 1 iunie. Planul de relaxare ar trebui să se încheie pe 1 septembrie.
Liga Campionilor UEFA
Thibaut Courtois, reacție genială după ce a închis poarta lui Real Madrid în finala Champions League
ACUM 2 ORE
Liga Campionilor UEFA
Reacții în lanț în lumea fotbalului, după anularea golului marcat de Benzema în finala UCL
ACUM 3 ORE