Flamengo este noua campioană a Braziliei. "Mengão" a devenit campioană după o rundă nebună, cu doar un singur punct avans, profitând de eșecul contracandidatei Internacional.
În ciuda faptului că a pierdut meciul din deplasare de la Sao Paulo, principala urmăritoare, Internacional, a remizat pe terenul propriu, 0-0, cu Corinthians și a ratat șansa de a deveni campioană. Flamengo a încheiat pe primul loc, cu 71 de puncte, urmată de Internacional, cu 70 și de Atletico MG, cu 68. Astfel, Elusmar Maggi Scheffer va trebui să îi premieze pe cei de la Sao Paolo, pentru că au încurcat pe Flamengo, însă echipa sa favorită a ratat titlul.

Al 8-lea titlu pentru Flamengo

Cupa Mondială FIFA
Adrian Porumboiu acuză o gafă a UEFA și FIFA în privința nedelegării lui Istvan Kovacs la centru
ACUM 27 MINUTE
Pentru "Mengão" este cel de al 8-lea titlu de campioni din palmares și al doilea consecutiv, după cel din 2020, atunci când s-au impus însă mult mai clar.
"A opta minune a lumii există", au scris suporterii lui Flamengo pe rețelele de socializare, arătându-și mulțumirea pentru obținerea dramatică a medaliilor de campioni.
A fost o campanie cu multe urcușuri și coborâșuri, fotbaliștii rubro-negro obținând titlul după ce reușiseră cinci victorii în ultimele șase jocuri.
"Puterea și unitatea echipei rubro-negro au fost factori determinanți pentru obținerea unui alt titlu național, care îmbogățește în continuare frumoasa istorie a Clube de Regatas do Flamengo", au scris pe pagina oficială cei de la Flamengo.
"Într-un an dificil, marcat de atâtea pierderi din cauza pandemiei Covid-19, care a devastat întreaga lume, Mengão a reușit să ofere un moment de fericire imensului său „popor”, colorând întreaga Brazilie în roșu și negru, cu mare mândrie, dragoste și pasiune", au mai spus noii campioni carioca.

Internacional a pierdut incredibil titlu

În urmă cu o săptămână, Internacional era pe primul loc și nu părea că poate fi oprită din drumul spre titlu. Flamengo avea nevoie neapărat de victorie în meciul direct, din penultima etapă, pentru a trece peste Internacional. La oaspeți, Rodinei, împrumutat chiar de la Flamengo, nu avea drept de joc, în baza contractului făcut între părți. În cazul în care acesta ar fi evoluat, Internacional ar fi trebuit să îi plătească despăgubiri rivalei de anul acesta în valoare de 165.000 de euro. Și, potrivit Mundo Deportivo, un om de afaceri, Elusmar Maggi Scheffer, susținător al lui Internacional, s-a angajat că va plăti el suma de bani, doar să îl vadă pe Rodinei pe teren, lucru care, în teorie, ar fi fost un mare atu pentru oaspeții de duminică.
Internacional a început perfect, deschizând scorul, însă De Arrascaeta a egalat până în pauză pentru Flamengo. La încpeutul părții secunde chiar Rodinei, împrumutat de la formația gazdă, a fost eliminat, după un fault extrem de dur la Filipe Luis. Egalul era suficient pentru Internacional pentru a rămâne pe primul loc, dar în "10" le-a fost greu să reziste. Gabriel Barbosa a punctat pentru 2-1, iar Flamengo a trecut pe locul întâi în clasament, înainte de ultima etapă.
Elusmar Maggi Scheffer nu a disperat și a promis lui Sao Paolo o primă uriașă, dacă va învinge pe Flamengo în ultima etapă. Acest lucru s-a întâmplat, dar Internacional a făcut doar egal pe teren propriu și a terminat pe doi, la diferență de un punct.
Cupa Mondială FIFA
Completarea genială a lui Lineker la citatul celebru despre ce înseamnă Germania în fotbal
ACUM 35 MINUTE
Fotbal
Hansi Flick anunță revoluția în fotbalul german! Măsurile urgente pe care le-a cerut
ACUM O ORĂ