Vestea teribilă a fost confirmată de mai multe surse din presa internațională, printre care și Clarin, CNN și beIN Sports. Potrivit primelor informații, cauza decesului este stop cardiorespirator.
Maradona se afla la casa din Tigre (Argentina), unde se recupera după operația pe creier suferită în această lună.

Textul plin de emoție scris de Clarin după moartea legendarului Maradona

Premier League
Chelsea - Tottenham | Își ia Conte revanșa pentru eliminarea din FA Cup?
ACUM O ORĂ
"Aveam 60 de ani. Vestea care cutremură lumea: Diego Armando Maradona a murit", a titrat Clarin, publicația care a oferit în premieră tragicul anunț.
Jurnaliștii argentinieni i-au dedicat un articol plin de emoție lui Maradona, scris din inimă și, cel mai probabil, cu multe lacrimi.
"Și iată că într-o zi s-a întâmplat. Inevitabilul s-a produs. O palmă emoțională și națională. O lovitură care produce vibrații în toate latitudinile. Un impact global. O punct de cotitură în istorie. Propoziția care a fost scrisă de câteva ori, dar mereu a fost mereu driblată de soartă, a devenit acum parte a unei realități triste: Diego Armando Maradona a murit.
A avut o viață televizată, începută cu un mesaj spus la cameră de un puști care visa să joace pentru naționala Argentinei. O săritură în gol fără parașută. Un carusel cu urcușuri și coborâșuri abrupte.
Nimeni nu i-a explicat lui Diego regulile jocului. Nimeni nu i-a dat un manual cu instrucțiuni al mediului din care provenea. Nimeni n-a avut joystick-ul cu care să poată fi controlat destinul unui om ale căror picioare care înainte umblau prin noroi au ajuns să atingă cerul."

Diego Armando Maradona a murit la vârsta de 60 de ani

Maradona a suferit o operație pe creier în urmă cu două săptămâni, după ce medicii i-au descoperit un cheag de sânge. Intervenția a decurs cu succes, iar toată lumea era optimistă în privința sănătății fostului campion mondial din 1986.
Din păcate pentru întreaga suflare a fotbalului și a sportului mondial, lucrurile s-au înrăutățit brusc. Astăzi, argentinianul a suferit o stop cardiorespirator și n-a mai putut fi salvat.
Campion mondial în 1986, Diego Maradona a înscris 34 de goluri în 90 de partide jucate pentru Argentina. El a evoluat la patru ediții ale Cupei Mondiale: Spania 1982, Mexic 1986 (campion), Italia 1990 (vicecampion), SUA 1994.
La nivelul echipelor de club, Maradona a evoluat la Argentinos Juniors, Boca Juniors, Barcelona, Napoli, Sevilla și Newell's Old Boys. Considerat de mulți cel mai mare fotbalist din istorie, Maradona a cucerit 9 trofee alături de echipele de club.

Diego Maradona a murit, legenda va rămâne

Romanian Liga I
FCSB - CFR Cluj, derby-ul primei etape din 2022 a Ligii 1! Echipele probabile
ACUM 5 ORE
Premier League
Jurgen Klopp nu renunță! Ce a spus despre lupta pentru titlul de campioană în Premier League
ACUM 5 ORE