În cazul în care legea nu va suferi modificări semnificative, fotbalul va avea de suferit, întrucât nu toți jucătorii din Ligue 1 sunt vaccinați împotriva coronavirusului.
Presa din Franța vehiculează faptul că noua lege va intra în vigoare în câteva zile, iar mai multe meciuri din viitorul apropiat ar putea fi afectate de această decizie a guvernului.
Mai mulți jucători ar urma să nu fie folosiți de echipele din Franța atât pe plan intern, cât și în Europa, din cauza acestei decizii.
Premier League
Cum arată cel mai bun "11" al sezonului în Premier League, în opinia experților
ACUM O ORĂ

Meciurile din cupele europene ar putea fi mutate în altă țară

Echipele din Franța vor fi nevoite să-și dispute meciurile de pe teren propriu din Europa în altă țară, în cazul în care legea nu va fi modificată. PSG, Lille. Lyon, Monaco și Marseille reprezintă Franța în Europa. Legea a fost adoptată după modelul din Italia, acolo unde sportivii care refuză să se vaccineze împotriva COVID-19 nu vor mai putea să participe la competiții în acest sezon.
UEFA ar putea să le oblige să-și dispute meciurile de pe teren propriu în altă țară pentru a asigura egalitatea de șanse, corectitudine, iar rezultatul să fie decis pe teren, nu din cauza unor măsuri care nu le permit jucătorilor să evolueze, deși sunt apți din punct de vedere fizic.
Citește și:
"În forma în care a fost promulgat, el va fi obligatoriu pentru a intra în spaţiile deja supuse paşaportului sanitar (stadioane, teatre sau săli), atât pentru spectatori, sportivi, profesionişti, francezi sau străini.", a declarat Ministrul Sportului din Franța, Roxana Mărcineanu, într-un mesaj pe Twitter.
PSG va juca împotriva lui Real Madrid, pe 15 februarie, la Paris, cel mai probabil, ținând cont de faptul că jucătorii celor două echipe sunt imunizați, după cum au anunțat antrenorii lor.
Lille va juca cu Chelsea pe 16 martie în Franța, însă până atunci legea ar putea suferi mai multe modificări. Marseille o va întâlni pe Qarabag, pe 17 februarie, în Conference League, în timp ce Monaco și Lyon nu au aflat încă cu cine vor evolua în Europa League, după ce și-au câștigat grupele.
"Nu se pune problema ca pentru sportivi, artişti, personalităţi, să existe derogări de la regulă", a precizat președintele grupului LREM din Adunarea Națională, Christophe Castaner.
Romanian Liga I
Steaua se revoltă după ce FRF a decis că "militarii" nu pot juca la baraj! Comunicatul clubului
ACUM O ORĂ
Romanian Liga I
Rapid nu va juca la barajul pentru Conference League nici dacă Sepsi ia Cupa! Reacția lui Mutu
ACUM 2 ORE