Când a sosit la Manchester City, în 2016, Guardiola a ținut neapărat să îl transfere pe Gundogan. Mijlocașul care evolua la Dortmund s-a accidentat grav la scurt timp după sosirea pe Etihad, însă a beneficiat mereu de sprijinul tehnicianului. Acum, germanul cu origini turce e unul dintre cei mai importanți fotbaliști într-un sezon istoric pentru City, marcând 16 goluri deja.

Gundogan, despre amintirea cea mai de preț cu Guardiola

"Pep și cu mine lucrăm împreună de 5 ani deja și avem o legătură specială. Chiar și când mi-am rupt ligamentul, în decembrie 2016, și am stat departe de gazon 8 luni, Guardiola nu a avut niciun dubiu că îmi voi reveni la potențialul obișnuit. M-a încurajat mereu", și-a început discursul Gundogan, într-un interviu pentru The Player Tribune, pentru ca apoi să evoce un episod în care a înțeles că, dincolo de calitățile fantastice de antrenor, Pep e și o persoană minunată.
Premier League
Englezii anunță că Guardiola ar putea prelua o națională cu nume, după ce va pleca de la City
23/01/2022 LA 15:18
"Îmi aduc aminte că eram cu un bun prieten și acesta și-a amintit că e ziua lui Pep. Mi-a sugerat să îi luăm un cadou și să mergem până la el să i-l dăm (n.r. cei doi locuiesc în același cartier de vile, în Manchester). Așa că am cumpărat o sticlă de șampanie și prietenul meu i-a scris în spaniolă un mesaj drăguț, pe o felicitare. El a fost cel care i-a făcut cadoul, eu l-am așteptat afară. Când s-a întors, mi-a zis că Pep a fost foarte plăcut surprins de gestul nostru. Ne-am întors acasă și după o oră și jumătate aud soneria. "Cine naiba e la ora asta?". S-a dus prietenul meu să răspundă și era Pep. "Unde e Gundo?". Am fost amândoi foarte surprinși, pentru că știam cât de mult ține Guardiola la viața lui privată. De aceea eu am preferat să aștept afară, cât prietenul meu i-a dus cadoul. Nu fusese niciodată la mine acasă, deși ne întâlneam des prin cartier. Adusese sticla de șampanie și trei pahare. A stat o oră și jumătate cu noi, am discutat, a fost o atmosferă foarte plăcută. Acest lucru mi-a arătat ceva foarte important: la final de carieră, când mă voi uita în urmă, nu mă voi raporta neapărat la victorii, ci la oamenii alături de care am trăit momente frumoase", a mai spus internaționalul german.
Cu Gundogan titular, Manchester City se pregătește de marele duel cu PSG, din semifinalele Champions League. Manșa tur are loc la Paris, miercuri, de la ora 22:00. Liga Campionilor e marele vis al lui Guardiola, care a cucerit de două ori trofeul cu Barcelona.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport 1 vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
Manchester City vrea să-l convingă pe Erling Haaland să vină pe Etihad!
22/01/2022 LA 05:59
Fotbal
Gala The Best FIFA Football Awards. Lewandowski, cel mai bun jucător al lumii în 2021
17/01/2022 LA 12:22